Een Python-project starten, downloaden en uitvoeren in VEXcode V5

Het starten en downloaden van Python-projecten in VEXcode V5 is eenvoudig.

Het volgende artikel gaat over:

• Een Python-project starten
  • Hoe een basis Python-project te bouwen
  • Een Python-project downloaden en uitvoeren?

Een Python-project starten

Start VEXcode V5

Start VEXcode V5. Het platform gebruikt standaard de Blocks-interface.

Nieuw tekstproject indienen

Selecteer 'Bestand' en vervolgens 'Nieuw tekstproject' om de tekstinterface te openen.

Selecteer vervolgens de Python-projecttaal. Er is de mogelijkheid om een nieuw project te starten in C++ of Python.

De Python-interface wordt geopend.

Hoe een Python-project te bouwen

Dit gedeelte laat u zien hoe u een basis Python-project maakt met behulp van opdrachten uit de Tool Box. Het hier geschetste project zal de V5 Clawbot 200 millimeter (mm) naar voren drijven.

Selecteer 'Bestand' en vervolgens 'Open voorbeelden' om een sjabloonproject te openen.

Selecteer de Clawbot-sjabloon (aandrijflijn 2-motor, geen gyro). Sjablonen zijn blanco projecten met vooraf ingestelde apparaatconfiguraties.

Merk op dat een set projectopmerkingen wordt geopend in de werkruimte. Je voegt commando's toe na de opmerkingen.

Selecteer enter aan het einde van de laatste regel code (regel 14). Dit zou de volgende genummerde regel moeten creëren (regel 15). Hier begint u met het toevoegen van code aan het project.

Nu kunt u opdrachten toevoegen vanuit de Tool Box. Selecteer de opdracht [Rijden voor].

Sleep de opdracht [Drive for] naar de werkruimte en plaats deze op de laatste regel van het project (regel 15).

Een Python-project downloaden en uitvoeren?

Geef eerst uw Python-project een naam en sla het op. Bekijk een van de volgende artikelen voor gedetailleerde informatie over het opslaan van een VEXcode V5 Python-project:

Kies vervolgens naar welke van de slots van Brain u het project wilt downloaden. Selecteer hiervoor de knop 'Slot' op de werkbalk.

Verbind vervolgens de Brain met uw apparaat (rechtstreeks via Micro-USB of via VEX Controller) en controleer of de Brain icoon is groen.

Selecteer de knop 'Download' om het project naar de Brain te downloaden. Het project wordt gedownload naar het gekozen slot.

Selecteer ten slotte 'Uitvoeren' om het project te starten terwijl de robot nog op uw computer is aangesloten.

Of koppel de Brain los van uw apparaat en voer het project uit op de V5 Brain.