Het contextmenu in VEXcode VR . begrijpen

Rechtsklikken of lang indrukken in VEXcode VR Blocks leidt tot veel opties.

Het volgende artikel gaat over:

• Het contextmenu in het programmeergedeelte
    • ongedaan maken
    • Opnieuw doen
    • Blokken opruimen
    • Opmerking toevoegen
    • Blokken verwijderen
  • Het contextmenu van blok(ken):
    • Dubbele blokken
    • Blokkeren uitschakelen
    • Blokkeren inschakelen
    • Blokken verwijderen

Het contextmenu in het programmeergedeelte

Rechtsklikken of lang indrukken in het programmeergedeelte in VEXcode VR Blocks leidt tot de volgende opties:

• Ongedaan maken: zal de meest recente actie ongedaan maken.

In het volgende project is bijvoorbeeld het blok voor verwijderd. Door "Ongedaan maken" te selecteren, wordt die actie ongedaan gemaakt.

• Opnieuw: zal het "Ongedaan maken" ongedaan maken.

In het laatste voorbeeld werd de beurt voor blok verwijderd en de "Ongedaan maken" keerde die actie terug. Als u "Opnieuw" selecteert, wordt het "Ongedaan maken" ongedaan gemaakt, zodat de beurt voor blok wordt verwijderd.

• Blokken opruimen: organiseert de blokken zodat ze allemaal in een verticale lijn staan.

• Opmerking toevoegen: opmerkingen kunnen worden toegevoegd aan het programmeergedeelte.
    Voor meer informatie over notities, bekijk het artikel Notes - Tutorials - VEXcode VR.
  • Blokken verwijderen: alle blokken in het programmeergedeelte kunnen in één keer worden verwijderd.

Voor meer informatie over het verwijderen van blokken, bekijk het artikel Een blok verwijderen - Tutorials - VEXcode VR.

Het contextmenu van blok(ken)

Rechtsklikken of lang indrukken van een blok in VEXcode VR Blocks leidt tot de volgende opties:

• Dubbele blokken: deze actie maakt een exacte kopie van de geselecteerde blokken.

• Blokkering uitschakelen: Deze actie behandelt de blokkering als een commentaar zodat het geen effect heeft op het project.

blokkering uitschakelen

blok uitgeschakeld

Bekijk het artikel Blokken in- en uitschakelen - Tutorials - VEXcode VR voor meer informatie over het uitschakelen van blokkeringen.

• Blokkeringen inschakelen: Met deze actie wordt een momenteel uitgeschakelde blokkering ingeschakeld.

blok ingeschakeld

blok hersteld

Voor meer informatie over het inschakelen van blokken, bekijk het artikel Blokken uitschakelen en inschakelen - Tutorials - VEXcode VR.

• Blokken verwijderen: individuele of groepen blokken kunnen worden verwijderd.

Voor meer informatie over het verwijderen van blokkades, bekijk het artikel Een blok verwijderen - Tutorials - VEXcode VR.