A VEXcode VR helyi menüjének értelmezése

A jobb gombbal vagy a hosszan tartó lenyomással a VEXcode VR Blocks-ban számos lehetőséghez vezet.


A helyi menü a programozási területen

A VEXcode VR Blocks programozási területén a jobb gombbal vagy a hosszan lenyomva a következő lehetőségek érhetők el:

  • Visszavonás: visszafordítja a legutóbbi műveletet.

Például a következő projektben az blokkhoz tartozó fordulat törölve lett. A „Visszavonás” kiválasztása visszavonja a műveletet, ahogy az ebben a videóban is látható.

  • Újra: megfordítja a „Visszavonást”.

Az utolsó példában a blokk köre törölve lett, és a „Visszavonás” megfordította ezt a műveletet. A „Mégis” kiválasztása visszavonja a „Visszavonás” műveletet, így a blokk köre törlődik, ahogy az ebben a videóban is látható.

  • Blokkok rendezése: úgy rendezi el a blokkokat, hogy azok egy függőleges vonalban legyenek, ahogy az alábbi videóban is látható.

  • Megjegyzés hozzáadása: jegyzet adható hozzá a programozási területhez.
    A jegyzetekkel kapcsolatos további információkért tekintse meg aJegyzetek - Oktatóanyagok - VEXcode VRcímű cikket.
  • Blokkok törlése:A programozási területen lévő összes blokk egyszerre törölhető.

A blokkok törlésével kapcsolatos további információkért tekintse meg a Blokk törlése - Oktatóanyagok - VEXcode VRcímű cikket.


A blokk(ok) helyi menüje

A VEXcode VR Blocks blokkon jobb gombbal vagy hosszan lenyomva a következő lehetőségek érhetők el:

    • Blokk duplikálása: ez a művelet a kiválasztott blokkok pontos készíti el, ahogy az az alábbi videóban is látható.

  •  Blokk letiltása: Ez a művelet megjegyzésként kezeli a blokkot, így annak nincs hatása a projektre.

A VEXcode VR kódblokkjának Blokk letiltása opcióját megjelenítő helyi menü

Értesítés arról, hogy a kiválasztott VEXcode VR blokk nem érhető el az aktuális kontextusban

A blokkok letiltásával kapcsolatos további információkért tekintse meg a következő cikket:Blokk letiltása és engedélyezése - Oktatóanyagok - VEXcode VR.

  • Blokkolás engedélyezése:Ez a művelet egy jelenleg letiltott blokkot engedélyez.

A VEXcode VR munkaterületen kiválasztott blokk helyi menüjének beállításai

Helyi menü a Törlés visszavonása opcióval a törölt blokk visszaállításához a munkaterületen.

A blokkok engedélyezésével kapcsolatos további információkért tekintse meg a következő cikket: Blokk letiltása és engedélyezése - Oktatóanyagok - VEXcode VR.

  • Blokkok törlése: egyén vagy blokkok csoportja törölhető.

A blokkok törlésével kapcsolatos további információkért tekintse meg aBlokk törlése - Oktatóanyagok - VEXcode VRcímű cikket.

For more information, help, and tips, check out the many resources at VEX Professional Development Plus

Last Updated: