De VEX Classroom-app gebruiken met de Coder

De VEX Classroom-app is een handig hulpmiddel waarmee gebruikers snel aan de slag kunnen.

Navigeer naar de app store van je apparaat en zoek naar 'VEX Classroom' om de app te downloaden als je dat nog niet hebt gedaan.

Het volgende artikel gaat over:

Opmerking: de VEX Classroom-app is beschikbaar op de volgende platforms:

De coderfirmware bijwerken

De firmware op een of meerdere coders kan worden bijgewerkt met behulp van de VEX Classroom-app.

Voor meer informatie over het updaten van een of meerdere coders met behulp van de VEX Classroom-app, bekijk de Update de coder met behulp van de VEX Classroom-app artikel.

Een codeerder hernoemen

Om een coder te hernoemen, selecteert u de coder die moet worden hernoemd.

Naam_knop.jpeg wijzigen

Er verschijnt een lijst met opties. Selecteer 'Naam wijzigen'.

Er verschijnt een prompt om de nieuwe naam van de Coder in te voeren.

Voer de nieuwe naam van de coder in. Houd er rekening mee dat alleen letters, cijfers en spaties worden geaccepteerd. Namen zijn beperkt tot 7 tekens en alle tekens boven de 7 worden automatisch verwijderd. Als u klaar bent, selecteert u 'OK'.

De nieuwe naam wordt dan weergegeven.

Een codeur vinden

Een Coder kan worden gelokaliseerd met behulp van de app. De locatiefunctie identificeert een specifieke Coder door het indicatielampje op de Coder geel te laten knipperen.

Om een Coder te lokaliseren, selecteert u de Coder die moet worden gelokaliseerd.

Er verschijnt een lijst met opties. Selecteer 'Zoeken'.

Het Coder-pictogram en de naam in de app zullen geel knipperen en het indicatielampje op de Coder zal geel knipperen. Zodra de locatie is beëindigd, worden de naam en het pictogram van de coder nu groen weergegeven in de app en knippert het indicatielampje op de coder groen.

Levensduur van de batterij bewaken

De status van de batterij van elke coder wordt weergegeven. Dit kan worden gebruikt om de levensduur van de batterij van een of meer codeurs binnen bereik te controleren.

De slaaptijd van de coder aanpassen

De Coder gaat na een bepaalde tijd in slaapstand (schakelt zichzelf uit). Om de slaaptijd van de Coder aan te passen, selecteert u de Coder die moet worden aangepast.

Opmerking: de coder gaat na 30 seconden in slaapstand als hij niet is aangesloten op een apparaat.

Selecteer de vervolgkeuzelijst slaaptijd.

Kies een nieuwe slaaptijd van 2 minuten (laagste instelling), 5 minuten (gemiddelde instelling) of 15 minuten (hoogste instelling) en selecteer 'Gereed' als u klaar bent. De standaardinstelling voor de slaaptijd is 5 minuten.

De slaaptijd wordt dan weergegeven.