Een VEXcode V5 C++-project starten, downloaden en uitvoeren

Het starten, downloaden en uitvoeren van C++-projecten in VEXcode V5 is eenvoudig.

Het volgende artikel gaat over:

• Hoe een C++-project te starten
  • Een basis C++-project bouwen
  • Een C++-project downloaden en uitvoeren?

Hoe een C++-project te starten

Start VEXcode V5. Het platform gebruikt standaard de Blocks-interface.

Selecteer 'Bestand' en vervolgens 'Nieuw tekstproject' om de tekstinterface te openen.

Selecteer vervolgens de C++-projecttaal. Er is de mogelijkheid om een nieuw project te starten in C++ of Python. Zorg ervoor dat u C++ selecteert.

De C++-interface wordt geopend.

Hoe een C++-project te bouwen

Dit gedeelte laat u zien hoe u een eenvoudig C++-project maakt met behulp van opdrachten uit de Tool Box. Het hier geschetste project zal de V5 Clawbot 200 millimeter (mm) naar voren drijven.

Selecteer 'Bestand' en vervolgens 'Open voorbeelden' om een sjabloonproject te openen.

Selecteer de Clawbot-sjabloon (aandrijflijn 2-motor, geen gyro). Sjablonen zijn blanco projecten met vooraf ingestelde apparaatconfiguraties.

Merk op dat een set projectopmerkingen wordt geopend in de werkruimte. Je voegt commando's toe tussen de 'int main ()' haakjes - { } - van het project.

Selecteer de opdracht [Rijden voor].

Sleep de opdracht [Drive for] naar de werkruimte en plaats deze tussen de ‘int main ()’ haakjes - { } - van het project (regel 17).

Een C++-project downloaden en uitvoeren?

Geef eerst uw C++-project een naam en sla het op. Bekijk een van de volgende artikelen voor gedetailleerde informatie over het opslaan van een VEXcode V5 C++-project:

Kies vervolgens naar welke van de slots van Brain u het project wilt downloaden. Selecteer hiervoor de knop 'Slot' op de werkbalk.

Sluit vervolgens de aangedreven Brain aan op uw apparaat (rechtstreeks via Micro-USB of via VEX Controller) en controleer of de Hersenenpictogram is groen.

Selecteer de knop 'Download' om het project naar de Brain te downloaden. Het project wordt gedownload naar het gekozen slot.

Selecteer ten slotte 'Uitvoeren' om het project te starten terwijl de robot nog op uw computer is aangesloten.

Of koppel de Brain los van uw apparaat en voer het project uit op de V5 Brain.