Variabele- en detectiewaarden bewaken in VEXcode VR

Variabele- en sensorbewaking beschikbaar in de VEXcode VR Monitor Console biedt belangrijke visuele aanwijzingen waarmee de gebruiker kan zien wat er gebeurt in een VEXcode VR-project in real keer. De Monitor Console stelt gebruikers in staat om een visuele verbinding te maken tussen het project en de acties van de VR Robot. Door sensor- en variabelewaarden in de Monitor Console te bewaken, kan de gebruiker realtime rapporten bekijken van een specifieke waarde (of meerdere waarden) in een project. Monitoring helpt gebruikers ook om de stroom van het project te visualiseren door blokken weer te geven die mogelijk niet expliciet worden gerapporteerd in het Playground-dashboard.

Het volgende artikel gaat over:

De monitorconsole gebruiken

monitor icoon

Om het monitorvenster te openen en de monitorconsole te bekijken, selecteert u het monitorpictogram naast de Help.

Monitorvenster

De Monitor Console rapporteert Sensor- en Variabele-waarden.

Blokken uit de categorie Sensing in de toolbox kunnen worden toegevoegd aan en verwijderd uit de Monitor Console door het bijbehorende selectievakje te selecteren en te deselecteren.

variabele geselecteerd

Variabelen kunnen worden toegevoegd aan en verwijderd uit de Monitor Console door het overeenkomstige vakje te selecteren en te deselecteren. VEXcode VR begint altijd met een "myVariable" variabele. Voor informatie over het toevoegen van een nieuwe variabele en variabelenaamgeving in VEXcode VR, klik hier.

Maak een lijst

Lijsten kunnen ook worden toegevoegd aan de Monitor Console. Voordat ze aan de Monitor Console worden toegevoegd, moeten lijsten en 2D-lijsten worden gemaakt.

Lijst toevoegen

Om een bestaande lijst of 2D-lijst toe te voegen, selecteert u de knop "Lijsten toevoegen".

Bestaande lijsten kunnen worden toegevoegd aan en verwijderd uit de Monitor Console door het bijbehorende selectievakje te selecteren. De geselecteerde lijst verschijnt dan in de Monitor Console.

Om een lijst uit de Monitor Console te verwijderen, selecteert u opnieuw de knop "Lijsten toevoegen" en schakelt u de lijst die u wilt verwijderen uit.

Sensorwaarden bewaken

Door sensorwaarden in de Monitor Console te bewaken, kan de gebruiker sensorgegevens in realtime bekijken.

In dit voorbeeld wordt de afstand van bewaakt in de Monitor Console. Het project geeft de VR-robot opdracht om te stoppen als de VR-robot zich minder dan 500 mm van een muur bevindt. Kijk hoe de waarden van de afstand van blok veranderen in de Monitor Console.

De Monitor Console kan ook worden gebruikt om de gebruiker te helpen de stroom van het project te visualiseren door blokken weer te geven die mogelijk niet expliciet worden gerapporteerd in het Playground Dashboard, zoals timer in seconden.

In dit voorbeeld wordt timerwaarde gerapporteerd in de Monitor Console. De VR-robot rijdt 400 mm vooruit en wacht dan tot timerwaarde een waarde van meer dan 3 seconden meldt. De VR Robot draait dan 90 graden naar rechts. Zonder de monitorconsole zou de gebruiker de exacte timing van het 90 graden-commando rechtsaf niet kunnen visualiseren.

Variabele waarden bewaken

De Monitor Console kan ook worden gebruikt om variabele waarden te bewaken. De Monitor Console kan realtime rapporten leveren van een specifieke variabele in een project.

In dit voorbeeld wordt de variabele "repeat" gebruikt om te controleren hoe vaak de VR-robot een bepaald gedrag herhaalt. De variabele monitoring op de Monitor Console kan helpen om realtime feedback te geven om de stroom van het project te begrijpen.