Uw robot configureren in VEXcode Pro V5

Wat betekent configuratie?

Voordat een VEXcode Pro V5-programma wordt gestart, moet de gebruiker het programma eerst configureren zodat het overeenkomt met de fysieke structuur van de V5-robot. De gebruiker moet aangeven hoe de motoren aan de build zijn bevestigd (op welke poorten de motoren zijn aangesloten op de V5 Brain.) Hierdoor kan het programma die motoren op de juiste manier sturen om de gewenste acties uit te voeren.

Raadpleeg de volgende artikelen voor meer informatie over het configureren van uw V5-robot:

Voorbeeldprojecten openen - VEXcode Pro V5

Een aandrijflijn configureren-VEXcode Pro V5

VEXcode Pro V5-syntaxis en robotconfiguratie

Laten we, om de syntaxis van VEXcode Pro V5 met betrekking tot robotconfiguratie te helpen begrijpen, eens kijken naar een eenvoudig project dat de robot voortstuwt.

Geconfigureerde apparaten- De lijst met apparaten wordt als opmerking boven de code geschreven. Een opmerking is een annotatie die door de gebruiker aan de code kan worden toegevoegd om informatie te documenteren die de gebruiker wil later verwijzen. Opmerkingen beginnen met // zodat de V5 Robot ze herkent en negeert wanneer hij een programma uitvoert. Telkens wanneer een apparaat wordt toegevoegd aan de Robotconfiguratie, verschijnt het in deze lijst. De lijst geeft een naam aan het apparaat, wat voor soort apparaat het is en op welke poorten het apparaat is aangesloten op de Brain.

Raadpleeg deze artikelen voor meer informatie over het toevoegen van een apparaat aan de robotconfiguratie:

Hoe VEX V5 Smart Motors te configureren - VEXcode Pro V5

Een VEX V5-controller configureren - VEXcode Pro V5

Een aandrijflijn configureren - VEXcode Pro V5

Hoe VEX 3-draads apparaten te configureren - VEXcode Pro V5

Een aandrijflijn configureren (geen gyrosensor) - VEXcode Pro V5

Robotconfiguratie: zichtsensor - VEXcode Pro V5