Een controller configureren in VEXcode IQ

Als u begint te programmeren met VEXcode IQ, verschijnen er geen Controller-blokken in de Toolbox totdat er een Controller is geconfigureerd.

Dit artikel zal het volgende behandelen:

Opmerking: Als u een controller hebt geconfigureerd, moet u een controller hebben die is gekoppeld aan uw VEX IQ Brain om uw project loop.

Een controller toevoegen

Om een controller te configureren, selecteert u het pictogram Apparaten om het venster Apparaten te openen.

Selecteer 'Een apparaat toevoegen'.

Selecteer 'Controller'.

Als u de controller wilt programmeren met VEXcode IQ, selecteert u "Gereed" om de configuratie te voltooien.

• Als u de Controller wilt configureren voor gebruik zonder codering, zie dan de extra opties hieronder.

Nadat de controller is toegevoegd, ziet u de controller toegevoegd aan het venster Apparaten en verschijnen er controllerblokken (zoals die in deze afbeelding zijn gemarkeerd) in de Toolbox.

De aandrijflijn toewijzen aan de joysticks van de controller

Nu de controller is toegevoegd aan de robotconfiguratie, kunt u de aandrijflijn toewijzen aan de joysticks van de controller in het venster Apparaten. Hierdoor kunt u de aandrijflijn toewijzen aan de joysticks van de controller zonder dat u extra code hoeft toe te voegen.

• In het volgende voorbeeld wordt het Clawbot (Drivetrain 2-Motor)- (2e generatie) voorbeeldproject gebruikt.

Selecteer het pictogram Apparaten om het venster Apparaten te openen.

Selecteer 'Controller'.

Selecteer een joystickpictogram om door de opties te bladeren.

• Als u meerdere keren een joystickpictogram selecteert, doorloopt u alle opties.
  • Stop zodra de gewenste rijmodus wordt weergegeven.

De vier rijmodi waaruit je kunt kiezen zijn: Left Arcade, Right Arcade, Split Arcade, Tank.

Linker Arcade

Alle bewegingen worden bestuurd door de linker joystick.

Rechter Arcade

Alle bewegingen worden bestuurd door de rechter joystick.

Arcade splitsen

Voorwaartse en achterwaartse beweging wordt bestuurd door de linker joystick, terwijl draaien wordt bestuurd door de rechter joystick.

Tank

De linker motor wordt bestuurd door de linker joystick, terwijl de rechter motor wordt bestuurd door de rechter joystick.

Selecteer "Gereed" om uw configuratie op te slaan.

De motoren toewijzen aan de knoppen van de controller

Nadat de controller is toegevoegd aan de robotconfiguratie, kunt u motoren toewijzen aan specifieke controllerknoppen in het venster Apparaten. Door motoren toe te wijzen in het venster Apparaten kunt u afzonderlijke motoren of motorgroepen besturen zonder code toe te voegen.

• In het volgende voorbeeld zijn twee motoren geconfigureerd: ClawMotor en ArmMotor.

Selecteer het pictogram Apparaten om het venster Apparaten te openen.

Selecteer 'Controller'.

Configureer een motor tot een knop door de knoppen op de controller te selecteren.

• Door dezelfde knop meerdere keren te selecteren, doorloopt u uw geconfigureerde motoren.
  • Stop zodra de gewenste motor wordt weergegeven.

De controller heeft vier knopgroepen (L, R, E en F). Elke groep kan een enkele motor hebben (die geen deel uitmaakt van de aandrijflijn) die voor hen is geconfigureerd.

Opmerking: Zodra een motor is geconfigureerd, wordt deze niet weergegeven als optie voor de andere knoppen.

Selecteer "Gereed" om uw configuratie op te slaan.

Een controller verwijderen

Een Controller kan worden verwijderd door de optie "Verwijderen" onderaan het scherm te selecteren.