De V5-elektromagneet gebruiken met de V5 Workcell

De V5-elektromagneet is een manipulator die bij de V5 Workcell wordt geleverd, waarmee de arm van de Workcell items kan oppakken, vasthouden en neerzetten die worden aangetrokken door een magnetisch veld. Dit soort items worden ferromagnetisch genoemd.

Opmerking: een manipulator is het apparaat of samenstel van een robot dat objecten kan verplaatsen en manipuleren.

Het volgende artikel gaat over:

Beschrijving van de V5 Elektromagneet

De V5-elektromagneet heeft een permanente magneet in de manipulator om items vast te houden. Het heeft ook een elektromagneet om items op te tillen of om items te laten vallen, afhankelijk van de polariteit van de elektromagneet.

De behuizing van de V5-elektromagneet heeft twee montagelippen met sleufgaten om de manipulator gemakkelijk aan de arm van de V5 Workcell te kunnen monteren.

De V5-elektromagneet is toegevoegd aan het einde van de arm-tooling als onderdeel van de Lab 7 build.

Om de elektromagneet te laten werken met de V5 Robot Brain, moeten de Smart Port van de V5 Electromagnet en de Smart Port van een V5 Brain zijn verbonden met een V5 Smart Cable. De elektromagneet werkt met elk van de 21 slimme poorten op de V5 Brain. De V5 Workcell gebruikt Smart Port 5 voor de elektromagneet volgens de Build Instructions for Lab 7. Wanneer u een V5 Smart Cable op de poorten aansluit, moet u ervoor zorgen dat de connector van de kabel volledig in de poort is gestoken en dat het vergrendelingslipje van de connector volledig is vastgeklikt. De Smart Port van de elektromagneet zal rood oplichten wanneer deze is aangesloten op een aangedreven V5 Brain.

Hoe de V5-elektromagneet werkt

De V5-elektromagneet werkt door een elektrische stroom door een draadspoel te laten vloeien die een solenoïde wordt genoemd. Wanneer er een elektrische stroom door de solenoïde vloeit, ontstaat er een magnetisch veld. Als de richting van de elektrische stroom verandert, zal ook de polariteit van het magnetische veld veranderen. Hierdoor kan de V5 Elektromagneet:

• Pak lichte objecten op die worden aangetrokken door een magnetisch veld. Deze objecten worden opgepikt wanneer de elektromagneet wordt ingeschakeld en toegevoegd aan de permanente magneet. De gekleurde schijven van de V5 Workcell hebben een metalen kern die wordt aangetrokken door het magnetische veld.
  • Houd het object vast met behulp van het magnetische veld van de permanente magneet.
    • Opmerking: Extra houdkracht kan worden toegevoegd door de elektromagneet korte tijd aan te laten (maximaal 1 seconde) ).
  • Laat het object vallen wanneer het elektromagnetische veld en het magnetische veld van de permanente magneet in evenwicht zijn.

Wanneer elektriciteit door een elektrische solenoïde stroomt, wordt warmte geproduceerd. Bij het ontwerp van de V5-elektromagneet is thermisch beheer gebruikt om oververhitting te voorkomen. Als de elektromagneet bijvoorbeeld gedurende één seconde is bekrachtigd, zal deze geen ander bekrachtigingscommando accepteren totdat deze gedurende ten minste 1 seconde spanningsloos is geweest.

De elektromagneet moet worden gekoppeld aan de programmeertaal VEXcode V5 om een gebruikersprogramma te maken waarmee het V5-brein de manipulator.

Raadpleeg voor meer informatie de sectie Play van Lab 7.

Het dashboard van de V5 Electromagnet bekijken

Het is handig om het Device Info-scherm op de V5 Brain te gebruiken om het dashboard van de V5 Electromagnet te bekijken.

Opmerking: zorg ervoor dat de V5 Brain de nieuwste versie van heeft firmware voordat u het Dashboard bekijkt.

Om het dashboard te bekijken, verwijdert u de V5 Brain Magnetic Screen Protector, zet u de Brain aan en selecteert u 'Apparaten'.

Selecteer het pictogram Elektromagneet op het scherm Apparaatinfo.

Het display toont het procentuele vermogen, de stroom die door de elektromagneet wordt gebruikt en de temperatuur van de elektromagneet.

Als u het scherm in het gebied 'Drop' selecteert, laat de elektromagneet elk item vallen dat de magneet vasthoudt.

Als de magneet oververhit is, verandert het elektromagneetpictogram in de kleur rood.