Een GPS-sensor configureren in VEXcode Pro V5

Wanneer u begint te programmeren met VEXcode Pro V5, verschijnen de opdrachten voor de GPS-sensor niet in de opdrachtreferentie totdat deze is geconfigureerd.

Het volgende artikel gaat over:

De GPS-sensor toevoegen als een apparaat in VEXcode V5

Om een apparaat te configureren, selecteert u de knop Robotconfiguratie om het venster Robotconfiguratie te openen.Er moet een project geopend zijn om het venster Robotconfiguratie te kunnen gebruiken.

Selecteer 'Een apparaat toevoegen'.

Selecteer de GPS-sensor.

Selecteer op welke poort de sensor is aangesloten op de VEX V5 Brain. Poorten die al voor andere apparaten zijn geconfigureerd, zijn niet beschikbaar. Nadat de poort is geselecteerd, selecteert u "Gereed" om de sensor naar de configuratie te sturen of "Annuleren" om terug te keren naar het venster Robotconfiguratie.

Opmerking: Als u 'Annuleren' selecteert, worden alle wijzigingen die u aan het apparaat hebt aangebracht ongedaan gemaakt en maakt deze geen deel uit van de configuratie.

Er is een optie om de X-, Y- en Hoek-offsets te wijzigen, de offsets aan te passen afhankelijk van het ontwerp van uw robot.

Voor meer informatie over het bepalen van de verschuivingen van de GPS-sensor, bekijk dit artikel uit de Knowledge Base.

Nadat de poort is gekozen en de offsets zijn aangepast, selecteert u 'KLAAR'.

U kunt het poortnummer voor de GPS-sensor wijzigen door de GPS-sensor te selecteren in het venster Robotconfiguratie.

Selecteer het poortpictogram in de rechterbovenhoek, selecteer vervolgens een andere poort op het poortselectiescherm en het poortnummer wordt blauw. Selecteer vervolgens "Gereed" om de wijziging door te geven.

De naam van een GPS-sensor wijzigen

U kunt de naam van de GPS-sensor ook wijzigen door de naam in het tekstvak boven in het venster Poortselectie te wijzigen. Als u een ongeldige naam selecteert, wordt het tekstvak oranje gemarkeerd om aan te geven. Selecteer vervolgens "Gereed" om de apparaatwijzigingen in de configuratie door te geven.

Als u de naam wijzigt van een GPS-sensor die al in uw project wordt gebruikt, moet u de naam van de sensor in de opdracht bijwerken naar de nieuwe naam.

Een GPS-sensor verwijderen

GPS-sensoren kunnen ook worden verwijderd door de optie "Verwijderen" onderaan het Offset-venster te selecteren.

Opmerking: Als u een GPS-sensor verwijdert die al in uw project wordt gebruikt, genereert uw project een fout als u probeert het te downloaden totdat u ook de opdrachten verwijdert die het verwijderde apparaat gebruikten.