De VEX Classroom-app gebruiken met de 123 Robot

De VEX Classroom-app is een handig hulpmiddel waarmee gebruikers snel aan de slag kunnen.

Navigeer naar de app store van je apparaat en zoek naar 'VEX Classroom' om de app te downloaden als je dat nog niet hebt gedaan.

Het volgende artikel gaat over:

Opmerking: de VEX Classroom-app is beschikbaar op de volgende platforms:

De 123 Robot-firmware bijwerken

De firmware op een of meerdere 123 Robots kan worden bijgewerkt met behulp van de VEX Classroom-app.

Voor meer informatie over het updaten van een of meerdere 123 Robots met behulp van de VEX Classroom-app, bekijk het artikel Update the 123 Robot using the VEX Classroom App.

Een 123 Robot hernoemen

Om de naam van een 123 Robot te wijzigen, selecteert u de 123 Robot waarvan u de naam wilt wijzigen.

Naam_knop.jpeg wijzigen

Er verschijnt een lijst met opties. Selecteer 'Naam wijzigen'.

Er verschijnt een prompt om de nieuwe naam van de 123 Robot in te voeren.

Voer de nieuwe naam van de 123 Robot in. Houd er rekening mee dat alleen letters, cijfers en spaties worden geaccepteerd. Namen zijn beperkt tot 7 tekens en alle tekens boven de 7 worden automatisch verwijderd. Als u klaar bent, selecteert u 'OK'.

De nieuwe naam wordt dan weergegeven.

Een 123 Robot lokaliseren

Een 123 Robot kan worden gelokaliseerd met behulp van de app. De locatiefunctie identificeert een specifieke 123 Robot door het indicatielampje op de 123 Robot geel te laten knipperen en een piepend geluid te laten horen.

Om een 123 Robot te lokaliseren, selecteert u de 123 Robot die gelokaliseerd moet worden.

Er verschijnt een lijst met opties. Selecteer 'Zoeken'.

Het 123 Robot-pictogram en de naam in de app knipperen geel en het indicatielampje op de 123 Robot knippert geel. De 123 Robot zal ook een 'piep' geluid maken. Zodra de locatie is beëindigd, worden de naam en het pictogram van de 123 Robot nu groen weergegeven in de app en knippert het indicatielampje op de 123 Robot wit. Bekijk de volgende animatie om de veranderende lichtkleuren te zien, en luister naar het ‘chirp’ geluid van de 123 Robot.

Levensduur van de batterij bewaken

De staat van de batterij van elke 123 Robot wordt weergegeven. Dit kan worden gebruikt om de batterijduur van een of meer 123 Robots binnen bereik te monitoren.

Het volume van de 123 Robot aanpassen

De 123 Robot kan verschillende geluiden afspelen. Om het volume van een 123 Robot aan te passen, selecteert u de 123 Robot die moet worden aangepast.

Selecteer de vervolgkeuzelijst Volume.

Kies een nieuw volumeniveau van 1 (laagste instelling) tot 15 (hoogste instelling) en selecteer 'Gereed' als u klaar bent. De standaard volume-instelling is 15.

Het nieuwe volumeniveau wordt dan weergegeven.

De slaaptijd van de 123 Robot aanpassen

De 123 Robot gaat na een bepaalde tijd in slaapstand (zet zichzelf uit). Om de slaaptijd van de 123 Robot aan te passen, selecteert u de 123 Robot die moet worden aangepast.

Selecteer de vervolgkeuzelijst slaaptijd.

Kies een nieuwe slaaptijd van 2 minuten (laagste instelling), 5 minuten (gemiddelde instelling) of 15 minuten (hoogste instelling) en selecteer 'Gereed' als u klaar bent. De standaardinstelling voor de slaaptijd is 5 minuten.

De slaaptijd wordt dan weergegeven.