Automatische back-upfunctie in VEXcode VR

Om je voortgang bij te houden terwijl je aan een project werkt, heeft VEXcode VR een automatische back-upfunctie. Deze functie werkt voor zowel Blocks-projecten als Text-projecten.

Dit artikel gaat over:

• Automatische back-up in een Blocks-project
  • Automatische back-up in een tekstproject

Als je in een klaslokaal bent waar apparaten worden gedeeld en je niet wilt dat een leerling de code van de vorige leerling ziet, start dan een nieuw project voordat je het tabblad VEXcode VR sluit.

Houd er rekening mee dat als u meerdere VEXcode VR-tabbladen heeft geopend, de automatische back-up het project ALLEEN op het laatst gesloten tabblad zal opslaan. Van de andere projecten wordt geen back-up gemaakt.

Automatische back-up in een Blocks-project

Tijdens het werken aan een project in VEXcode VR kan uw browser onverwacht of per ongeluk worden afgesloten. Om uw project te herstellen, opent u VEXcode VR eenvoudig opnieuw in uw browser.

Opmerking: Deze automatische back-up werkt alleen als u voor en na de crash dezelfde browser gebruikt. Als uw Safari-venster onverwacht sluit, kunt u geen Chrome-venster openen en het herstelde project zien.

Nadat het project is hersteld, wordt aanbevolen dat u het projectopslaat.

Als u een blok hebt geselecteerd of een hersteld Blocks-project hebt gewijzigd en probeert een nieuw Blocks- of Text-project te openen, wordt u gevraagd om het project op te slaan.

Opmerking: als u een project herstelt en onmiddellijk probeert een nieuw Blocks- of Text-project te openen, wordt u niet gevraagd opslaan.

Automatische back-up in een tekstproject

Tijdens het werken aan een project in VEXcode VR kan uw browser onverwacht of per ongeluk worden afgesloten. Om uw project te herstellen, opent u VEXcode VR eenvoudig opnieuw in uw browser.

Opmerking: Deze automatische back-up werkt alleen als u voor en na de crash dezelfde browser gebruikt. Als uw Safari-venster onverwacht sluit, kunt u geen Chrome-venster openen en het herstelde project zien.

VEXcode VR wordt automatisch geopend in de tekstprojectmodus met uw project hersteld.

Nadat het project is hersteld, wordt aanbevolen dat u het projectopslaat.

Als u het project nog niet hebt opgeslagen en probeert een nieuw Blocks- of Text-project te openen, wordt u gevraagd het herstelde project op te slaan.