Een project doorlopen in VEXcode GO

De functie Project Stepping biedt de gebruiker een manier om de uitvoering van een project blok voor blok te bekijken. Deze visuele aanwijzingen kunnen worden gebruikt om studenten te helpen bij het oplossen van problemen of om de voortgang van een project beter te begrijpen. Wanneer een project wordt gestart, voert de robot het project uit volgens de instructies, maar het kan zijn dat dit niet is zoals de gebruiker het bedoeld heeft. Doordat de gebruiker de mogelijkheid heeft om de blokken één voor één te zien worden uitgevoerd, krijgt de gebruiker een beter beeld van welke blokken de fout kunnen veroorzaken, zodat debuggen een meer gericht en efficiënter proces kan worden.

Het volgende artikel gaat over:

Opmerking: Dit artikel gebruikt de Code Base-configuratie in VEXcode GO. Zie het Een VEX GO Code Base configureren Knowledge Base-artikel voor meer informatie over het configureren van een Code Base in VEXcode GO .

Hoe de Project Stepping-functie te gebruiken

Om de Project Stepping-functie in VEXcode GO te gebruiken, moet de Brain zijn aangesloten op uw tablet of computer en moet VEXcode GO zijn geconfigureerd voor uw build.

Selecteer de Step-knop in de rechterbovenhoek van de VEXcode GO-werkbalk.

Eenmaal geselecteerd, zal een groene markering verschijnen en knipperen rond het {When started} blok om aan te geven waar het programma begint, en dan onmiddellijk bewegen om het eerste blok in de stapel te markeren. De markering blijft op het eerste blok na {When started} totdat de knop Stap opnieuw wordt geselecteerd.

Selecteer nogmaals de knop Stap om het gemarkeerde blok te starten. De markering knippert als het blok wordt uitgevoerd. Zodra het blok is voltooid, wordt het volgende blok gemarkeerd, wat aangeeft dat het klaar is om de volgende opdracht uit te voeren wanneer de knop Stap opnieuw wordt geselecteerd.

Blijf de Step-knop gebruiken om het project blok voor blok uit te voeren. Wanneer u door een project stapt, zorgt het selecteren van de Start-knop ervoor dat de rest van het project op volle snelheid wordt uitgevoerd. Dit kan handig zijn als u de eerste paar blokken van een project wilt doorlopen, maar vervolgens de rest van het project wilt uitvoeren zoals het is geschreven.

Foutopsporing met de Project Stepping-functie

De Project Stepping-functie vertraagt de stroom van het project en geeft directe visuele feedback over wat de robot doet in elk blok in het project. Hierdoor kan de gebruiker het project blok voor blok doorlopen om gedrag te observeren en fouten te corrigeren.

In dit voorbeeld is het de bedoeling dat de Code Base in een vierkant rijdt (rijd 500 millimeter (mm) vooruit en draai 90 graden naar rechts, 4 keer om een vierkant te maken). Er zit echter een verkeerde wending in het project.

Gebruik de functie Project Stepping om het project stap voor stap te starten en uit te voeren totdat een fout wordt opgemerkt.

correct_the_mistake.png gecorrigeerd_blok.png

Corrigeer de fout.

Selecteer vervolgens de knop Stop en gebruik de knop Stap om het project opnieuw vanaf het begin te starten, met behulp van de functie Project Stepping om het gedrag van de robot in elk blok van het project te observeren. Herhaal dit proces totdat het project werkt zoals bedoeld.