Een VEXcode IQ C++-project starten, downloaden en uitvoeren

Het starten en downloaden van C++-projecten in VEXcode IQ is eenvoudig.

Het volgende artikel gaat over:

• Hoe C++-project te starten
  • Een basis C++-project bouwen
  • Een C++-project downloaden en uitvoeren?

Hoe een C++-project te starten

VEXcode IQ-pictogram

Start VEXcode IQ.

Nieuw project

Het platform gebruikt standaard de Blocks-interface.

Nieuw tekstproject

Selecteer 'Bestand' en vervolgens 'Nieuw tekstproject' om de tekstinterface te openen.

Cpp-project

De C++-interface wordt geopend.

Hoe een C++-project te bouwen

Dit gedeelte laat u zien hoe u een eenvoudig C++-project maakt met behulp van opdrachten uit de Toolbox. Het hier geschetste project zal de IQ Clawbot 200 millimeter (mm) vooruit drijven.

Selecteer bestand

Selecteer 'Bestand' en vervolgens 'Open voorbeelden' om een sjabloonproject te openen.

Clawbot-sjabloon

Selecteer de Clawbot (aandrijflijn 2-motor) sjabloon. Sjablonen zijn blanco projecten met vooraf ingestelde apparaatconfiguraties.

Opmerkingen

Merk op dat een set projectopmerkingen wordt geopend in de werkruimte. U voegt opdrachten toe na de opmerkingen.

Begin met het toevoegen van code

Selecteer enter aan het einde van de laatste regel code (regel 21). Dit zou de volgende genummerde regel moeten creëren (regel 22). Hier begint u met het toevoegen van code aan het project.

Opdrachten toevoegen

Nu kunt u opdrachten toevoegen vanuit de Toolbox. Selecteer de opdracht Drive for .

Sleep Commando

Sleep de opdracht Drive for naar de werkruimte en plaats deze op de laatste regel van het project (regel 22).

Een C++-project downloaden en uitvoeren?

Naam Project

Geef eerst uw C++-project een naam en sla het op. Bekijk een van de volgende artikelen voor gedetailleerde informatie over het opslaan van een VEXcode IQ C++-project:

Selecteer slot

Kies vervolgens naar welke van de slots van Brain u het project wilt downloaden. Selecteer hiervoor de knop 'Slot' op de werkbalk.

Hersenkleur

Verbind vervolgens de Brain met uw apparaat (rechtstreeks via Micro-USB of via VEX Controller) en controleer of de Brain icoon is groen.

Downloaden

Selecteer de knop 'Download' om het project naar de Brain te downloaden. Het project wordt gedownload naar het gekozen slot.

Loop

Selecteer ten slotte 'Uitvoeren' om het project te starten terwijl de robot nog op uw computer is aangesloten.

project uitvoeren op hersenen

Of koppel de Brain los van uw apparaat en voer het project uit op de IQ Brain.