Mijn blokken gebruiken in VEXcode V5

Mijn blokken is een van de blokcategorieën binnen VEXcode V5. Enkele andere categorieën zijn Looks, Sound, Sensing en Variables. Mijn blokken worden gebruikt om een reeks blokken te maken die meerdere keren in een project kunnen worden gebruikt.

Het volgende artikel gaat over:

• Hoe maak je een blok?
  • Hoe een blok aan te passen
    • Een invoer (nummer) toevoegen
    • Een invoer toevoegen (Boolean)
    • Een label toevoegen
    • Ingangen en labels combineren
  • Hoe ingangen/labels te verwijderen
  • Hoe het Definieer blok te gebruiken
  • Mijn blokken gebruiken
    • Rijden in vierkanten Voorbeeld

Hoe maak je een blok?

Selecteer een blok maken

Selecteer 'Maak een blokkering' in de categorie Mijn blokken.

hernoem mijn blok

Hernoem het blok door het veld 'Bloknaam' in te voeren en selecteer vervolgens 'OK'.

Hoe een blok aan te passen

Een invoer (nummer) toevoegen

invoer toevoegen

Selecteer de optie 'Voeg een invoer (nummer) toe' in het scherm 'Maak een blokkering'. Hernoem de ingang door het veld 'nummer' in te voeren en selecteer vervolgens 'OK'.

Een invoer toevoegen (Boolean)

bool toevoegen

Selecteer de optie 'boolean' in het scherm 'Make a Block'. Hernoem de invoer door het veld 'boolean' in te voeren en selecteer vervolgens 'OK'.

Een label toevoegen

label toevoegen

Selecteer de optie 'Een label toevoegen' in het scherm 'Maak een blok'. Hernoem het label door het veld 'Labeltekst' in te voeren en selecteer vervolgens 'OK'.

Combineer ingangen en labels

ingangen combineren

Combineer invoer en labels samen om een reeks blokken te maken en selecteer vervolgens 'OK'.

Hoe ingangen/labels te verwijderen

verwijderen

Om een invoer of label te verwijderen, selecteert u het pictogram 'Wissen' bovenaan de invoer of het label dat u wilt verwijderen.

Hoe het Definieer blok te gebruiken

gebruik definieer blok

Een parameter kan nu worden gebruikt uit het blok {Define} zodra deze is gemaakt.

gebruik definieer blok

Voeg extra blokken toe aan het {Define} blok.

gebruik definieer blok

Gebruik parameters uit het blok {Define} .

gebruik definieer blok

Gebruik het [Mijn blok] dat aan het blok {When Started} is gekoppeld.

Mijn blokken gebruiken

Rijden in vierkanten Voorbeeld

In dit voorbeeld gebruikt de robot Mijn blokken om:

• Rijd vooruit in een vierkant van 200 mm.
  • Draai 45 graden naar rechts.
  • Rijd vooruit in een vierkant van 300 mm.

Het {Define} hat-blok breekt een procedure af. In het volgende voorbeeld breekt dit {Define} hat-blok de blokken af die worden gebruikt om een bepaald aantal keren in een vierkant te rijden. Sleep argumenten uit het {Define} -blok om binnen de blokken te gebruiken.

Zodra het {Define} -blok is ingesteld, kan het nieuw gemaakte blok nu worden gesleept en toegevoegd aan het {When Started} -blok om parameters in te stellen.

Laatste

Zodra de parameters zijn gewijzigd, is het project klaar om te downloaden en uit te voeren.