VEXcode IQ C++ gebruiken Voorbeeldprojecten en sjablonen

Voorbeeldprojecten en sjablonen zijn een geweldige hulpbron als u net begint met VEXcode IQ en verschillende robotgedragingen wilt verkennen. Met voorbeeldprojecten en sjablonen kunt u ook zien hoe verschillende opdrachten in VEXcode IQ worden gebruikt.

Het volgende artikel gaat over:

• C++-voorbeeldprojecten gebruiken
  • Sjablonen gebruiken
  • Beschrijvingen in C++ Voorbeeldprojecten en sjablonen

C++-voorbeeldprojecten gebruiken

Bestandsmenu open voorbeelden

Om een voorbeeldproject te openen, selecteert u het menu Bestand en kiest u 'Voorbeelden openen'.

Voorbeelden

Pictogrammen voor veel verschillende voorbeeldprojecten worden getoond. Elk pictogram vertegenwoordigt een ander project en is gekleurd volgens de opdrachtcategorieën.

Filterbalk

De filterbalk kan worden gebruikt om snel een specifiek type voorbeeld te vinden.

Changin-snelheden

Om een voorbeeld te openen, selecteert u er een in het menu.

Project geopend

Opdrachten voor het voorbeeldbasisproject worden in de werkruimte ingevuld. Deze commando's en hun parameters kunnen worden gewijzigd of verwijderd. Er kunnen extra opdrachten worden toegevoegd om het voorbeeldproject te wijzigen.

Downloaden

Opslaan (Windows, macOS, Chromebook) en download het voorbeeld om het op uw robot te proberen.

Sjablonen gebruiken

Sjablonen

Er is ook een speciaal type voorbeeld dat een sjabloon wordt genoemd.

Configuratie

Sjablonen hebben een speciaal pictogram en worden gebruikt om een leeg project te maken met een vooraf ingestelde apparaatconfiguratie.

Nieuw project

Als u een standaard robotbouw gebruikt, zoals de Clawbot, kan een sjabloon worden gebruikt om snel aan de slag te gaan met een nieuw project.

Beschrijvingen in C++ Voorbeeldprojecten en sjablonen

Beschrijving

Elk C++-voorbeeldproject en -sjabloon bevat een beschrijving in de werkruimte. Beschrijvingen kunnen worden gebruikt om bepaalde informatie in een project te documenteren.

Voorbeeld beschrijving

In een C++-voorbeeldproject geeft de beschrijving een korte samenvatting van wat het project doet en geeft ook de apparaatconfiguratie weer.

Sjabloonbeschrijving

In een sjabloon geeft de beschrijving aan welke apparaten in de configuratie worden vermeld.