VEXcode V5-blokken gebruiken Voorbeeldprojecten en sjablonen

Voorbeeldprojecten en sjablonen zijn een geweldige hulpbron als u net begint met VEXcode V5 en verschillende robotgedragingen wilt verkennen. Met voorbeeldprojecten en sjablonen kunt u ook zien hoe verschillende blokken in VEXcode V5 worden gebruikt.

Het volgende artikel gaat over:

• Blokken gebruiken Voorbeeldprojecten
  • Sjablonen gebruiken
  • Notities in blokken Voorbeeldprojecten en sjablonen

Blokken gebruiken Voorbeeldprojecten

Bestand openen

Om een voorbeeldproject te openen, selecteert u het menu Bestand en kiest u Voorbeelden openen.

Pictogrammen voor veel verschillende voorbeeldprojecten worden getoond. Elk pictogram vertegenwoordigt een ander project en is gekleurd volgens de blokcategorieën.

Filterbalk

De filterbalk kan worden gebruikt om snel een specifiek type voorbeeld te vinden.

Veranderende snelheden

Om een voorbeeld te openen, selecteert u er een in het menu.

Blokken verwijderen

Blokken voor het voorbeeldbasisproject worden ingevuld in de werkruimte. Deze blokken en hun parameters kunnen worden gewijzigd of verwijderd. Extra blokken kunnen worden toegevoegd om het voorbeeldproject te wijzigen.

Downloaden

Bewaar en download het voorbeeld om het op uw robot te proberen.

Sjablonen gebruiken

Sjablonen

Er is ook een speciaal type voorbeeld dat een sjabloon wordt genoemd.

Apparaatconfiguratie

Sjablonen hebben een speciaal pictogram en worden gebruikt om een leeg project te maken met een vooraf ingestelde apparaatconfiguratie.

Sjabloon bewerken

Als u een standaard robotbouw gebruikt, zoals de Clawbot, kan een sjabloon worden gebruikt om snel aan de slag te gaan met een nieuw project.

Notities in blokken Voorbeeldprojecten en sjablonen

Notitie

Elk voorbeeldblokkenproject en -sjabloon bevat een notitie in de werkruimte.

Herhalende acties

In een Blocks-voorbeeldproject geeft de notitie een korte samenvatting van wat het project doet en vermeldt ook de apparaatconfiguratie.

Clawbot-sjabloon

In een sjabloon geeft de beschrijving aan welke apparaten in de configuratie worden vermeld.

Notities kunnen worden gebruikt om bepaalde informatie in een project te documenteren. Bekijk het artikel Notes - Tutorials voor meer informatie over notities.