Mijn blokken gebruiken in VEXcode VR

Mijn blokken is een van de blokcategorieën binnen VEXcode VR. Enkele andere categorieën zijn Magnet, Looks, Sensing en Variables. Mijn blokken worden gebruikt om een reeks blokken te maken die meerdere keren in een project kunnen worden gebruikt.

Het volgende artikel gaat over:

Hoe maak je een blok?

Mijn blokken categorieën

Selecteer "Maak een blok" in de categorie Mijn blokken.

Tekenen

Hernoem het blok door het veld "Bloknaam" in te voeren en selecteer vervolgens "OK".

Hoe een blok aan te passen

Een invoer (nummer) toevoegen

Nummer

Selecteer de optie "Voeg een invoer (nummer) toe" in het scherm "Maak een blok (preview)". Hernoem de invoer door het veld "Nummer" in te voeren en selecteer vervolgens "OK".

Een invoer toevoegen (boolean)

Booleaans

Selecteer de optie "Een invoer toevoegen (Boolean)" in het scherm "Maak een blok (preview)". Hernoem de invoer door het veld "Boolean" in te voeren en selecteer vervolgens "OK".

Een label toevoegen

mm vierkant

Selecteer de optie "Een label toevoegen" in het scherm "Maak een blok (preview)". Hernoem het label door het veld "Labeltekst" in te voeren en selecteer vervolgens "OK".

Combineer ingangen en labels

Ingangen en labels combineren

Combineer invoer en labels samen om een reeks blokken te maken.

Hoe ingangen/labels te verwijderen

Invoer verwijderen

Om een invoer of label te verwijderen, selecteert u het pictogram "Wissen" bovenaan de invoer of het label dat u wilt verwijderen.

Hoe het Definieer blok te gebruiken

Definieer blok

Een parameter kan nu worden gebruikt uit het blok "Define" nadat deze is gemaakt.

Blokken toevoegen om te definiëren

Voeg extra blokken toe aan het blok "Define".

Sleep nummer naar parameter

Gebruik parameters uit het blok "Define".

Teken een vierkant

Gebruik het "Mijn blok" dat is gekoppeld aan het blok "Wanneer gestart".

Mijn blokken gebruiken

Voorbeeld vierkanten tekenen

In dit voorbeeld gebruikt de robot Mijn blokken om:

• Vooruit rijden 200 mm
  • Teken een vierkant van 300 mm met de zwarte pen
  • Draai naar rechts voor 25 graden
  • Teken een vierkant van 500 mm met de rode pen

Het "Define" hat-blok breekt een procedure af. In het volgende voorbeeld splitst dit "Define" hat-blok de blokken op die zijn gebruikt om een bepaald aantal keren een vierkant te tekenen. Sleep argumenten van het gedefinieerde blok dat binnen de blokken moet worden gebruikt.

Zodra het "Define" -blok is ingesteld, kan het nieuw gemaakte blok nu worden gesleept en toegevoegd aan het "When Started" -blok om parameters in te stellen.

Zodra de parameters zijn gewijzigd, is het project klaar om te starten.