Een blok verwijderen in VEXcode VR

Blokken in VEXcode VR kunnen op verschillende manieren worden verwijderd.


Sleep om te verwijderen

Selecteer een blok of een stapel blokken in de werkruimte en sleep ze naar links naar de Toolbox om ze uit uw project te verwijderen.

Contextmenu met de optie 'Verwijderen' voor het geselecteerde blok in de VEXcode VR-werkruimte


Verwijder een enkel blok van een stapel

Om een ​​enkel blok uit een stapel te verwijderen, selecteert u contextueel (klik met de rechtermuisknop of drukt u lang) op een blok in een stapel en kiest u vervolgens 'Blok verwijderen' in het contextmenu. Hierdoor worden ook alle geneste blokken verwijderd als een blok met parameters wordt gekozen om te worden verwijderd.

De optie 'Blok verwijderen' in het contextmenu van het blok.


Verwijder alle blokken

Om alle blokken in de werkruimte te verwijderen, selecteert u contextueel (klik met de rechtermuisknop of houd deze ingedrukt) de achtergrond van de werkruimte en kiest u 'X-blokken verwijderen'. 

Blok geselecteerd in de VEXcode VR-werkruimte voor verwijdering

Wanneer u ervoor kiest om meer dan één blok te verwijderen, wordt u gevraagd het verwijderen van alle blokken te bevestigen om onbedoeld verwijderen te voorkomen. Er verschijnt een prompt NIET wanneer geneste blokken worden geselecteerd om te worden verwijderd.

Blok geselecteerd in de VEXcode VR-werkruimte voor verwijdering

Wanneer u ervoor kiest om alle blokken in de werkruimte te verwijderen, wordt u gevraagd het verwijderen van alle blokken te bevestigen om onbedoelde verwijdering te voorkomen. Er verschijnt een prompt NIET wanneer geneste blokken worden geselecteerd om te worden verwijderd.

For more information, help, and tips, check out the many resources at VEX Professional Development Plus

Last Updated: