Variabelen maken in VEXcode Pro V5

Wat zijn variabelen?

Variabelen zijn als containers die iets opslaan. Elk containertype heeft een reeks eigenschappen, waaronder de grootte en wat voor soort inhoud het kan bevatten.

Twee kenmerken die u moet kennen:

Types

Elke variabele moet een 'type' hebben. Dit artikel behandelt alleen de primitieve typen - char, short, int, long, long long, float en double.

Het primitieve gegevenstype kan alleen scalaire waarden bevatten, geen dimensie. Het kiezen van het juiste type is van cruciaal belang omdat het type van invloed is op hoe de variabele wordt opgeslagen.

Verklaringen

Variabelen moeten worden gedeclareerd/gemaakt voordat u ze kunt gebruiken.

bijv.

int hoogte;
float-bedrag;

Initialisatie betekent het vooraf invullen van de variabele met een initiële waarde:

bijv.

hoogte = 5,0;
bedrag = 0,0;

Of u kunt zowel aangifte als initialisatie samen doen:

int hoogte = 5,0;
float-bedrag = 0,0;

Steekproef:

int lengte=5, breedte=10;
Brain.Screen.print("Omtrek van een %d door %d rechthoek = %d",
lengte, breedte, (lengte + breedte)*2 );

Voorbeeld om problemen weer te geven met iets dat niet is geïnitialiseerd:

Voorbeeld om ongeldige verklaring aan te tonen: