Een project downloaden en uitvoeren in VEXcode Pro V5

Bij het programmeren in VEXcode Pro V5 geeft het compileren van een project de programmeur een hulpmiddel om fouten te identificeren. Door een project te downloaden en uit te voeren, kan de robot de code ontvangen die door de programmeur is geschreven.

Het volgende artikel gaat over:

• Een project samenstellen?
  • Een project downloaden
  • Een project uitvoeren en stoppen?

Een project samenstellen?

Het compileren van een project geeft de programmeur de mogelijkheid om fouten te controleren zonder een project te downloaden naar de V5-robot Brain.

Klik op het Build-pictogram om het project te compileren.

Als er een fout in het project zit, kan het bekijken van het tabblad "Problemen()" onderaan helpen om te identificeren wat die fouten zijn en hoe ze mogelijk kunnen worden opgelost.

OPMERKING: Het bouwpictogram wordt alleen weergegeven als er geen V5 Robot Brain is aangesloten op de computer.

Een project downloaden

Selecteer het slot waarnaar het project zal worden gedownload op de V5 Robot Brain door op het pictogram in de doos 1 te klikken om alle beschikbare projectslots te openen en het gewenste slot te selecteren.

Verbind de V5 Robot Brain met de computer via een micro-USB-kabel en zet de V5 Robot Brain aan.

Klik op het pictogram Downloaden naast het pictogram Apparaatinfo om het project naar de V5 Robot Brain te downloaden.

OPMERKING: Wanneer de V5 Robot Brain is aangesloten op de computer, verandert het Build-pictogram in het Download-pictogram.

Een project uitvoeren en stoppen?

Klik op het pictogram Uitvoeren om het project te starten dat is gedownload naar de V5 Robot Brain.

OPMERKING: Deze methode voor het uitvoeren van het project werkt alleen als de robot nog steeds op de computer is aangesloten en volgens de planning zal blijven stationair.

Het wordt aangeraden om het project vanaf de V5 Robot Brain uit te voeren terwijl de stekker uit de computer is verwijderd als de robot zou moeten rijden.

Druk op het Stop-pictogram om het project te stoppen terwijl de V5 Robot Brain nog op de computer is aangesloten.