Een blok verwijderen in VEXcode V5

Blokken in VEXcode V5 kunnen op verschillende manieren worden verwijderd.


Slepen om te verwijderen

VEXcode V5-werkruimte waarin een blok terug naar de Toolbox wordt gesleept om het te verwijderen.

Selecteer een blok of een stapel blokken in de werkruimte en sleep ze naar links naar de Toolbox om ze uit uw project te verwijderen.


Een enkel blok uit een stapel verwijderen

VEXcode V5-werkruimte met het contextmenu van een blok geopend en de optie 'Blok verwijderen' geselecteerd.

Om een ​​enkel blok uit een stapel te verwijderen, selecteert u contextueel (klik met de rechtermuisknop of drukt u lang) op een blok in een stapel en kiest u vervolgens 'Blok verwijderen' in het contextmenu. Hierdoor worden ook alle geneste blokken verwijderd als een blok met parameters wordt gekozen om te worden verwijderd.


Verwijder alle blokken

VEXcode V5-werkruimte met het contextmenu van de achtergrond geopend en de optie 'Verwijder X blokken' geselecteerd. Met deze optie worden alle blokken in de werkruimte verwijderd.

Om alle blokken in de werkruimte te verwijderen, selecteert u contextueel (klik met de rechtermuisknop of houd deze ingedrukt) de achtergrond van de werkruimte en kiest u 'X-blokken verwijderen'.

Waarschuwingsmelding in VEXcode V5 na het selecteren van de optie 'Verwijder X blokken'. De prompt luidt: Alle 4 blokken verwijderen? Hieronder staan ​​twee knoppen met de tekst 'Annuleren' en 'OK'.

Wanneer u ervoor kiest om alle blokken in de werkruimte te verwijderen, wordt u gevraagd het verwijderen van alle blokken te bevestigen om onbedoelde verwijdering te voorkomen. Er verschijnt een prompt NIET wanneer geneste blokken worden geselecteerd om te worden verwijderd.

For more information, help, and tips, check out the many resources at VEX Professional Development Plus

Last Updated: