Aan de slag met uw V5-kit

Er zijn vier verschillende VEX Robotics V5-kits waaruit u kunt kiezen. Voor een volledige lijst van alle onderdelen in de kit, klikt u op de link voor de betreffende kit:

Dit artikel zal u helpen bij het voorbereiden van een paar dingen om uw kit met succes te gebruiken. Jij moet:

• Bereid een opgeladen V5-batterij voor om de robot van stroom te voorzien
    • Identificeer de V5-robotbatterij, de V5-robotbatterijlader en de V5-batterijkabel
    • Weet hoe u de batterij moet opladen
    • Herken de indicatielampjes van de V5-batterij
    • Weet hoe u de batterij moet opladen
    • Weet hoe je de batterij met de hersenen verbindt
  • Houd de USB-kabel gereed om projecten naar de robot te downloaden
    • Herken de verschillen tussen de USB-kabel en V5 Smart Cables
    • Controleer de status van de hersenen in VEXcode V5
    • Weet hoe u projecten naar de robot downloadt

Bereid een opgeladen V5-robotbatterij voor om de robot van stroom te voorzien

• Om uw robot te gebruiken, moet u een batterij opgeladen en gereed hebben. Zoek de V5-robotbatterij, de V5-robotbatterijoplader en de V5-batterijkabel. Alle drie worden getoond.
  • Volg de stappen in dit artikel om de batterij op te laden.
  • Lees de uitleg van de batterijlampjes in dit artikel.
    • Als de lampjes die je ziet anders zijn dan die in het vorige artikel, lees dan dit artikel om de V5-batterij te interpreteren Fouten.
  • Lees dit artikelvoor tips over het plannen van het opladen van de batterij.
  • Volg de stappen in dit artikel om de batterij aan te sluiten op de V5 Robot Brain.

Houd de USB-kabel gereed voor het downloaden van projecten naar de robot

• Om projecten naar het brein van de robot te downloaden, de firmware bij te werken en een aantal andere optionele taken uit te voeren (bijv. het configureren van de Vision Sensor), moet u de robot of onderdelen van de robot (de Controller, de Vision Sensor) aansluiten met uw computer via een USB-kabel. Gebruik de meegeleverde afbeelding om de verschillen tussen de USB-kabel en de Smart Cables te vergelijken en te herkennen.
  • Lees dit artikel over hoe u weet of de hersenen correct zijn aangesloten op VEXcode V5 en of de firmware van de hersenen up- daten.
  • Volg de stappen in dit artikel om projecten via de USB-kabel naar de robot te downloaden.