Gebruik V5 ringen en afstandhouders

Sluitringen en afstandhouders zijn staven van verschillende diktes met een middengat, zo groot dat een as of schroef gemakkelijk door het gat kan gaan.

Het belangrijkste doel van de ringen die verkrijgbaar zijn bij het VEX EDR-systeem is om een ​​interface te bieden tussen een stationair onderdeel en een roterend onderdeel om wrijving te verminderen. Wanneer bijvoorbeeld een sluitring op een as wordt geplaatst tussen een aslager en een askraag, vermindert dit de wrijving tussen het stationaire lager en de askraag die aan de as is bevestigd door ertussen een vrij draaiend onderdeel te verschaffen.

Er zijn een aantal doeleinden voor afstandhouders. Eén doel is dat afstandhouders kunnen worden gebruikt om ruimte tussen twee componenten te behouden. Deze ruimte kan nodig zijn zodat een onderdeel zoals een spinnewiel niet tegen een aangrenzende metalen structuur schuurt, of afstandhouders kunnen ruimte bieden tussen onderdelen op een as. Het plaatsen van afstandhouders tussen invoerrollen op een as kan bijvoorbeeld een efficiëntere invoer voor wedstrijdspelstukken opleveren.

Inlaatrol
bestand-vY4kYfM6lT.jpg bestand-rYwTUiVBvt.jpg

Een ander doel van afstandhouders is om te voorkomen dat een schroef en moer te vast worden aangedraaid en het te monteren onderdeel vervormen. Tandwielen en tandwielen met montagegaten hebben een gegoten middennaaf die verder uitsteekt dan de tandwiel- of tandwieltanden. Wanneer het tandwiel of tandwiel op een wiel of metalen constructieonderdeel wordt gemonteerd, moeten de schroeven door de montagegaten van het tandwiel/tandwiel worden gestoken en vervolgens een afstandsstuk op de schroeven worden geplaatst voordat de schroeven in het wiel of het metalen constructieonderdeel worden gestoken. Deze afstandhouders moeten minstens zo breed zijn als het tandwiel, anders steekt de naaf van het tandwiel uit. Als dit niet gebeurt, is het mogelijk dat de schroef te vast wordt aangedraaid wanneer de schroef wordt vastgedraaid met de bevestigingsmoer, waardoor het tandwiel of het tandwiel wordt vervormd.

Voorbeeld van het monteren van een tandwiel met afstandhouders op een stuk constructiemetaal

De beschikbare ringen en afstandhouders zijn:

Teflon ringen zijn de dunste ringen/afstandhouders die verkrijgbaar zijn en hebben een lage wrijvingscoëfficiënt.

Stalen ringen zijn zeer duurzaam en geschikt voor alle doeleinden.

Kunststof afstandhouders zijn verkrijgbaar in twee diktes: 4,6 mm en 8 mm. Deze zwarte afstandhouders hebben de kleinste diameter van de beschikbare afstandhouders en zijn ideaal voor toepassingen waarbij er niet zoveel contactoppervlak hoeft te zijn, zoals op een as tussen een wiel en een stuk constructiemetaal. Deze afstandhouders werken ook goed voor het opvullen van de ruimte op een schroef tussen een stuk constructiemetaal en een tandwiel/tandwiel wanneer ze aan elkaar worden gemonteerd, zoals hierboven vermeld.

Nylon afstandhouders zijn verkrijgbaar met een buitendiameter van ⅜” en een buitendiameter van 1⁄2”. Beide varianten worden geleverd in Variety Packs met 4 verschillende diktes. Deze afstandhouders werken goed voor toepassingen waarbij meer ondersteuning nodig is van een groter contactoppervlak, zoals het opvullen van de ruimte op een as tussen een toren en een arm van een robot.

Afstandhouders met hoge sterkte zijn speciaal ontworpen voor de assen met hoge sterkte. De kunststof afstandhouders met hoge sterkte worden geleverd in een afstandhoudersset met hoge sterkte, die afstandhouders in 4 verschillende diktes bevat. De High Strength Spacers hebben een middengat dat is gevormd om op de High Strength Shaft te passen en ze zullen niet vrij ronddraaien op de as.

Teflon-wasmachine Stalen sluitring Kunststof sluitring Nylon afstandhouder Afstandhouder met hoge sterkte
bestand-6ZMeKYOroI.jpg bestand-xV1XdcXOcJ.jpg bestand-3RfcrGuxGN.jpg bestand-2vYCJVmrc6.jpg bestand-OHTVQh3hlA.jpg

Opmerking: De VEX Robotics Competitie heeft een spelregel over “niet-VEX-schroeven” die alle in de handel verkrijgbare #4, #6, #8, M3, M3.5 of M4 schroeven tot een lengte van 2” (50,8 mm) toestaat ( nominaal), en elke in de handel verkrijgbare moer, sluitring en/of afstandsstuk (tot 50,8 mm lang) om op deze schroeven te passen

Er zijn borgringen in de handel verkrijgbaar, zoals de gespleten borgringen en de tandborgringen, die kunnen worden gebruikt met zeskantmoeren om te voorkomen dat de moeren losraken. Daarnaast zijn er talloze andere soorten en maten commercieel verkrijgbare ringen en afstandhouders.

Wielen en andere bewegingshardware kunnen worden gekocht op https://www.vexrobotics.com/vexedr/products/motion.