Het contextmenu gebruiken in VEXcode V5-blokken

Met de rechtermuisknop klikken of lang indrukken in VEXcode V5 leidt tot veel opties. 


Het contextmenu in het programmeergebied

Rechtsklikken of lang indrukken in het programmeergebied in VEXcode V5 leidt tot de volgende opties:

Ongedaan maken: maakt de meest recente actie ongedaan.

Zoals in deze video te zien is, is bijvoorbeeld de beurt voor blok verwijderd. Als u 'Ongedaan maken' selecteert, wordt deze actie ongedaan gemaakt.

Opnieuw: maakt het ongedaan maken ongedaan.

In het laatste voorbeeld werd de beurt voor blok verwijderd en werd die actie met "Ongedaan maken" ongedaan gemaakt. Zoals in deze video te zien is, zal het selecteren van "Opnieuw uitvoeren" de actie "Ongedaan maken" ongedaan maken, waardoor de beurt voor het blok wordt verwijderd.

Blokken opruimen: Organiseer de blokken zodat ze allemaal in een verticale lijn staan, zoals in deze video te zien is.

  • Blokken verwijderen:Alle blokken in het programmeergebied kunnen in één keer worden verwijderd.

Voor meer informatie over het verwijderen van blokken, bekijk het artikel Hoe blokken te verwijderen - VEXcode


Het contextmenu van blok(ken)

Rechtsklikken of lang indrukken van een blok in VEXcode V5 leidt tot de volgende opties:

Blokken dupliceren: Deze actie maakt een exacte kopie van de geselecteerde blokken, zoals in deze video wordt getoond.

Een VEXcode V5 Blocks-project met het contextmenu van een ingeschakeld blok geopend en de optie 'Blok uitschakelen' geselecteerd. 'Blokkeren uitschakelen' is de tweede optie in het contextmenu, onder 'Dupliceren'.

VEXcode V5 Blocks-project met een uitgeschakeld blok. Het blok is grijs weergegeven en heeft een raster van diagonale lijnen eroverheen.

Blokken uitschakelen: Deze actie behandelt het blok als commentaar, dus dit heeft geen effect op het project

Voor meer informatie over het uitschakelen van blokken, zie artikel Hoe blokken uit te schakelen en in te schakelen - VEXcode V5.

Een VEXcode V5 Blocks-project met het contextmenu van een uitgeschakeld blok geopend en de optie 'Blok inschakelen' geselecteerd. 'Blokkeren inschakelen' is de derde optie in het contextmenu, onder 'Dupliceren' en 'Blokkeren uitschakelen'.

VEXcode V5 Blocks-project met het geselecteerde blok ingeschakeld.

Blokken inschakelen: Met deze actie wordt een momenteel uitgeschakeld blok ingeschakeld.

Voor meer informatie over het inschakelen van blokken, zie artikel Hoe blokken in- en uitschakelen - VEXcode V5.

  • Blokken verwijderen: individuele of groepen blokken kunnen worden verwijderd.

Voor meer informatie over het verwijderen van blokken, bekijk het artikel Hoe blokken te verwijderen - VEXcode

For more information, help, and tips, check out the many resources at VEX Professional Development Plus

Last Updated: