Blokų išjungimas ir įgalinimas VEXcode VR

VEXcode VR leidžia vartotojams išjungti ir įjungti blokus savo projektuose. Tai naudinga funkcija, skirta projekto testavimui arba derinimui neišardant projekto. Vartotojas gali išjungti arba įjungti bloką (-us), kad patikrintų roboto elgesio skirtumus, kai tas blokas yra arba nėra projekte.


Kaip išjungti ir įjungti blokus

Kontekstinis meniu su blokavimo išjungimo ir įjungimo parinktimis VEXcode VR

Norėdami išjungti bloką, dešiniuoju pelės mygtuku spustelėkite arba ilgai paspauskite bloką, kad suaktyvintumėte kontekstinį meniu, tada pasirinkite Išjungti bloką.

Kontekstinis meniu, kuriame rodoma pasirinkto VEXcode VR bloko parinktis „Išjungti bloką“

Norėdami įjungti išjungtą bloką, suaktyvinkite to bloko kontekstinį meniu ir pasirinkite Įjungti bloką. 


Kas nutinka atskiriems blokams, kai jie išjungiami

Blokas rodomas kaip išjungtas „VEXcode VR“ darbo srityje

Kol blokas (-iai) yra išjungtas, jis (-iai) rodomas pilkai su įstrižų linijų tinkleliu virš jo.

Išjungtas blokas traktuojamas kaip komentaras. Tai neturi jokios įtakos projekto eigai.

Pavyzdiniame projekte robotas nelauks pavažiavęs atbuline eiga, o iš karto suks į dešinę.


Kas atsitinka, kai blokas su įdėtais blokais išjungiamas

Blokų nustatymų meniu, kuriame rodomi išjungti įterptieji blokai

Kai išjungiate bloką su jame įdėtais blokais, visi blokai išjungiami. Blokus, pvz., kilpą arba sąlygines sąlygas, kuriose yra įdėtų blokų, galima išjungti taip pat, kaip ir vieną bloką. 

Suaktyvinkite to ciklo arba sąlyginio valdymo bloko kontekstinį meniu, tada pasirinkite Išjungti bloką. 

Išjungtas kartojimo blokas „VEXcode VR Blocks“ paletėje

Šiame paveikslėlyje parodyta, kas atsitiko, kai kartojimo ciklas buvo išjungtas. Kilpa ir du joje esantys blokai buvo išjungti.

Blokų paletė, rodanti įjungtą pagrindinį bloką „VEXcode VR“

Galite įjungti pagrindinį bloką ir visus jame esančius blokus aktyvuodami pagrindinio bloko kontekstinį meniu ir pasirinkę Įjungti bloką.

Išjungtas pagrindinis blokas „VEXcode VR“ darbo srityje

Įjungus pagrindinį bloką, bus įjungti ir visi įdėtieji blokai.


Vieno įdėto bloko išjungimas ir įjungimas

Blokavimo kontekstinis meniu su parinktimis, skirtomis išjungti arba įjungti blokavimą

Galite išjungti atskirus blokus cikle arba jei-tada-else atlikdami tuos pačius veiksmus, kad išjungtumėte bet kurį kitą bloką: suaktyvinkite to bloko kontekstinį meniu ir pasirinkite Išjungti bloką.

Štai pavyzdys, kaip išjungti tik vieną bloką cikle.

Kontekstinis meniu su pasirinkto VEXcode VR bloko parinktimis „Išjungti blokavimą“ ir „Įjungti blokavimą“

Pagrindinio bloko kontekstiniame meniu nepateikiama parinktis įjungti įdėtą bloką, nes pagrindinis blokas nebuvo išjungtas.

Išjungtas blokas aktyvių blokų steke VEXcode VR

Jei vėliau norėsite įjungti tą įdėtą bloką, turėsite suaktyvinti jo kontekstinį meniu.


„Skrybėlių“ bloko išjungimas

Kontekstinis meniu su pasirinkta parinktimi „Išjungti skrybėlę“, kad būtų išjungtas blokas

Galite išjungti visą krūvą blokų išjungę „skrybėlių“ bloką, kuriame yra jie visi.

Suaktyvinkite „skrybėlės“ bloko kontekstinį meniu, tada pasirinkite Išjungti bloką.

Blokas „Išjungtas paleidus“ rodomas neaktyviai VEXcode VR darbo srityje.

Šiame paveikslėlyje parodyta, kas atsitiko, kai išjungtas „Kepurės“ blokas „Kai pradėtas“. Visi blokai, esantys po bloku „Kai pradėta“, nebus vykdomi.

For more information, help, and tips, check out the many resources at VEX Professional Development Plus

Last Updated: