Automatikus biztonsági mentés funkció a VEXcode VR-ben

Annak érdekében, hogy egy projekten dolgozzon, a VEXcode VR rendelkezik egy automatikus biztonsági mentés funkcióval. Ez a funkció blokkprojekteknél és szöveges projekteknél is működik.

Ha olyan osztályteremben tartózkodik, amely megosztja az eszközöket, és nem szeretné, hogy egy tanuló lássa az előző tanuló kódját, indítson el egy új projektet, mielőtt bezárja a VEXcode VR lapot.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha több VEXcode VR lap van nyitva, az automatikus biztonsági mentés CSAK az utolsó bezárt lapon tárolja a projektet. A többi projektről nem készül biztonsági másolat.


Automatikus biztonsági mentés egy blokkprojektben

A VEXcode VR projekten való munka közben előfordulhat, hogy a böngésző váratlanul vagy véletlenül bezárul. A projekt visszaállításához egyszerűen nyissa meg újra a VEXcode VR-t a böngészőjében.

megjegyzés: Ez az automatikus biztonsági mentés csak akkor működik, ha ugyanazt a böngészőt használja az összeomlás előtt és után. Ha a Safari ablaka váratlanul bezárul, nem nyithat meg egy Chrome-ablakot, és nem láthatja a visszaállított projektet.

A projekt visszaállítása után ajánlott elmenteni a projektet.

Mentse el a Projekt blokkot a VEXcode VR Fájl menüjében

Ha kiválasztott egy blokkot vagy módosított egy visszaállított Blocks-projektet, és megpróbál új blokk- vagy szövegprojektet nyitni, a rendszer felkéri a projekt mentésére.

Párbeszédpanel az aktuális VEXcode VR projekt biztonsági mentése vagy megszakítása céljából.

megjegyzés: Ha visszaállít egy projektet, és azonnal megpróbál megnyitni egy új blokk- vagy szövegprojektet, a rendszer nem kéri a mentést.


Automatikus biztonsági mentés szöveges projektben

A VEXcode VR projekten való munka közben előfordulhat, hogy a böngésző váratlanul vagy véletlenül bezárul. A projekt visszaállításához egyszerűen nyissa meg újra a VEXcode VR-t a böngészőjében.

megjegyzés: Ez az automatikus biztonsági mentés csak akkor működik, ha ugyanazt a böngészőt használja az összeomlás előtt és után. Ha a Safari ablaka váratlanul bezárul, nem nyithat meg egy Chrome-ablakot, és nem láthatja a visszaállított projektet.

A VEXcode VR automatikusan megnyílik szöveges projekt módban a projekt visszaállításával.

A projekt visszaállítása után ajánlatos elmenteni a projektet.

Projekt mentése gomb a VEXcode VR-ben

Ha még nem mentette el a projektet, és megpróbál új blokk- vagy szövegprojektet nyitni, a rendszer felkéri a visszaállított projekt mentésére.

Párbeszédpanel az aktuális VEXcode VR projekt biztonsági mentése vagy megszakítása céljából.


 

For more information, help, and tips, check out the many resources at VEX Professional Development Plus

Last Updated: