V5-sähkömagneetin käyttö V5 Workcellin kanssa

Tämä artikkeli on V5 Workcellille.
Etsitkö CTE Workcelliä? Vieraile täällä.

V5 Workcell

V5-sähkömagneetti on V5 Workcellin mukana toimitettu manipulaattori, jonka avulla Workcellin varsi voi poimia, pitää ja pudottaa esineitä, joita magneettikenttä vetää puoleensa. Tämän tyyppisiä esineitä kutsutaan ferromagneettisiksi.

Huomautus: Manipulaattori on robotin laite tai kokoonpano, joka voi siirtää ja käsitellä esineitä.

V5-sähkömagneetin kuvaus

V5-sähkömagneetissa on manipulaattorissa kestomagneetti esineiden pitämiseksi. Siinä on myös sähkömagneetti tavaroiden nostamiseksi tai pudottamiseksi, riippuen sähkömagneetin napaisuudesta.

V5-sähkömagneetin kotelossa on kaksi kiinnityskielekettä, joissa on uritetut reiät, jotka helpottavat manipulaattorin asentamista V5 Workcellin varteen.

V5-sähkömagneetti lisätään varren työkalujen päähän osana Lab 7 -versiota.

Jotta sähkömagneetti toimisi V5 Robot Brainin kanssa, V5 Electromagnetin älyportti ja V5 Brainin älyportti on yhdistettävä V5 Smart Cable -kaapelilla. Sähkömagneetti toimii minkä tahansa V5 Brainin 21 älyportin kanssa. V5 Workcell käyttää Smart Port 5 -porttia sähkömagneetille Lab 7n -koontiohjeiden mukaisesti. Kun liität V5 Smart -kaapelin portteihin, varmista, että kaapelin liitin on työnnetty kokonaan porttiin ja liittimen lukituskieleke on kunnolla kiinni. Sähkömagneetin älyportti palaa punaisena, kun se liitetään virralla toimivaan V5 Brainiin.

Kuinka V5-sähkömagneetti toimii

V5-sähkömagneetti toimii siten, että sähkövirta kulkee solenoidiksi kutsutun lankakelan läpi. Kun sähkövirta kulkee solenoidin läpi, syntyy magneettikenttä. Jos sähkövirran suuntaa muutetaan, myös magneettikentän napaisuus vaihtuu. Tämän ansiosta V5-sähkömagneetti voi:

• Poimi kevyitä esineitä, joita magneettikenttä vetää puoleensa. Nämä esineet poimitaan, kun sähkömagneetti kytketään päälle ja lisätään kestomagneettiin. V5 Workcellin värillisissä levyissä on metallisydän, joka vetää puoleensa magneettikenttää.
  • Pidä esinettä kestomagneetin magneettikentän avulla.
    • Huomautus: Lisää pitotehoa voidaan lisätä jättämällä sähkömagneetti päälle lyhyeksi ajaksi (enintään 1 sekunniksi).
  • Pudota esine, kun sähkömagneettinen kenttä ja kestomagneetin magneettikenttä ovat tasapainossa.

Aina kun sähkö virtaa sähkömagneettisen solenoidin läpi, syntyy lämpöä. V5-sähkömagneetin suunnittelussa on käytetty lämmönhallintaa ylikuumenemisen välttämiseksi. Esimerkiksi, jos sähkömagneetti on ollut jännitteessä yhden sekunnin ajan, se ei hyväksy uutta virityskomentoa ennen kuin se on ollut jännitteettömänä vähintään 1 sekunnin ajan.

Sähkömagneetti on liitettävä VEXcode V5 -ohjelmointikieleen, jotta voidaan luoda käyttäjäohjelma V5 Brainille manipulaattorin ohjaamiseksi.

Lisätietoja tästä on Lab 7n Play -osiossa.

V5-sähkömagneetin kojelautaan katsominen

On hyödyllistä käyttää V5 Brainin Laitetiedot-näyttöä V5 Electromagnetin kojelautaan katsomiseen.

Huomautus: varmista, että V5 Brainissa on laiteohjelmiston uusin versio ennen kuin tarkastelet Dashboardia.

Voit tarkastella Dashboardia poistamalla V5 Brainin magneettisen näytönsuojan, käynnistämällä Brainin ja valitsemalla Laitteet.

Valitse sähkömagneettikuvake Laitetiedot-näytöstä.

Näyttö näyttää prosentuaalisen tehon, sähkömagneetin käyttämän virran ja sähkömagneetin lämpötilan.

Kun valitset näytön "Pudota"-alueelta, sähkömagneetti pudottaa minkä tahansa kohteen, jota magneetti pitää.

Jos magneetti on ylikuumentunut, sähkömagneettikuvake muuttuu punaiseksi.

For more information, help, and tips, check out the many resources at VEX Professional Development Plus

Last Updated: