VEXcode V5'te Bir Bloğu Silme

VEXcode V5'teki bloklar çeşitli yollarla silinebilir.


Sürükleyerek Sil

VEXcode V5 çalışma alanında, bir bloğu silmek için araç kutusuna geri sürükleme işlemi gösteriliyor.

Çalışma Alanında bir blok veya blok yığını seçin ve bunları projenizden silmek için Araç Kutusuna sola sürükleyin.


Yığından Tek Bir Bloğu Silme

VEXcode V5 çalışma alanında, bir bloğun bağlam menüsü açık ve "Bloğu Sil" seçeneği vurgulanmış halde.

Bir yığından tek bir bloğu kaldırmak için, yığındaki bir bloğu bağlamla seçin (sağ tıklayın veya uzun basın) ve ardından bağlam menüsünden 'Bloğu Sil'i seçin. Bu aynı zamanda, parametreleri olan bir bloğun silinmek üzere seçilmesi durumunda iç içe geçmiş blokları da silecektir.


Tüm Blokları Sil

Arka plandaki bağlam menüsü açık ve "X blok sil" seçeneği vurgulanmış halde VEXcode V5 çalışma alanı. Bu seçenek, çalışma alanındaki tüm blokları silecektir.

Çalışma Alanındaki tüm blokları kaldırmak için, Çalışma Alanının arka planını bağlamla seçin (sağ tıklayın veya uzun basın) ve 'X Bloklarını Sil'i seçin.

VEXcode V5'te "X blok sil" seçeneğini seçtikten sonra uyarı mesajı görüntüleniyor. "Tüm 4 bloğu silmek istiyor musunuz?" şeklinde bir komut istemi var. Aşağıda İptal ve Tamam yazan iki düğme bulunmaktadır.

Çalışma Alanındaki tüm blokları silmeyi seçtiğinizde, yanlışlıkla silmeyi önlemek için tüm blokların silinmesini onaylamanız istenecektir. İç içe bloklar silinmek üzere seçildiğinde NOT istemi görünecektir.

For more information, help, and tips, check out the many resources at VEX Professional Development Plus

Last Updated: