Een IQ (1e generatie) project converteren om te gebruiken met een IQ (2e generatie) Brain

Terwijl u met VEX IQ werkt, wilt u misschien een project uitvoeren dat is geconfigureerd voor een (1e generatie) Brain op een robot met een (2e generatie) Brain. In dit scenario moet u uw project converteren van '1st gen' naar '2nd gen' in VEXcode IQ.

In de meeste gevallen zullen er tijdens de conversie geen wijzigingen in het project plaatsvinden. Er zijn echter een paar gevallen waarin kleine wijzigingen automatisch worden aangebracht wanneer bepaalde blokken worden gebruikt in een 1e-generatieproject. Deze wijzigingen hebben geen invloed op hoe uw project draait op een IQ (2e generatie) Brain.

Dit artikel zal het volgende behandelen:

Een project zonder wijzigingen converteren naar code

Open een (1e generatie) project in de werkruimte. Selecteer vervolgens het vensterpictogram Apparaten.

Zodra het venster Apparaten is geopend, selecteert u het pictogram '2e generatie'.

Het '2e gen'-pictogram wordt blauw gemarkeerd om aan te geven dat het project is geconverteerd. U kunt dit project nu uitvoeren op een (2e generatie) Brain.

Een project met kleine wijzigingen converteren naar automatisch gemaakte code

Open een (1e generatie) project in de werkruimte. Selecteer vervolgens het vensterpictogram Apparaten.

Zodra het venster Apparaten is geopend, selecteert u het pictogram '2e generatie'.

Er verschijnt een bericht om u te waarschuwen dat het project moet worden geconverteerd. Selecteer 'Doorgaan' om door te gaan met de conversie.

Opmerking: Dit bericht wordt alleen geopend als er wijzigingen zijn aangebracht in de projectcode.

Er wordt een bericht over het voltooien van de conversie geopend met een overzicht van alle wijzigingen die zijn aangebracht. In dit voorbeeld is het vervolgkeuzemenu {When Brain button} gebeurtenisblok bijgewerkt van de configuratie van de 1e naar de 2e generatie.

• Zie de sectie hieronder voor meer informatie over de verschillende berichten die u kunt ontvangen en hoe u deze kunt interpreteren.

Selecteer 'OK' om de projectconversie op te slaan.

Het '2nd gen'-pictogram wordt blauw gemarkeerd om aan te geven dat het project is geconverteerd. U kunt dit project nu uitvoeren op een (2e generatie) Brain.

Dialoogberichten interpreteren bij het converteren van projecten

Als er een conversie naar de code nodig was vanwege een van de onderstaande omstandigheden, is het bericht na de conversie: "Projectconversie is voltooid met deze wijzigingen", gevolgd door een lijst met eventuele wijzigingen die in de code zijn aangebracht. Hieronder staan de wijzigingen die u kunt tegenkomen bij het converteren van een (1e generatie) project om te draaien op een (2e generatie) Brain.

{When Brain button} Vervolgkeuzemenu bijgewerkt

Hier vertelt het bericht u dat de conversie is voltooid en dat het vervolgkeuzemenu van het {When Brain button} -blok is bijgewerkt.

Omdat de pijlknoppen op de (1e generatie) hersenen 'Omhoog' en 'Omlaag' zijn, maar ze zijn 'Links' en 'Rechts' op de (2e generatie) hersenen, zijn de parameters in het vervolgkeuzemenu voor de blokken die zijn verbonden met de Pijlknoppen moeten worden bijgewerkt.

Vervolgkeuzemenu bijgewerkt

Hier vertelt het bericht u dat de conversie is voltooid en dat het vervolgkeuzemenu van het <Brain button pressed> -blok is bijgewerkt.

Omdat de pijlknoppen op de (1e generatie) hersenen 'Omhoog' en 'Omlaag' zijn, maar ze zijn 'Links' en 'Rechts' op de (2e generatie) hersenen, zijn de parameters in het vervolgkeuzemenu voor de blokken die zijn verbonden met de Pijlknoppen moeten worden bijgewerkt.