Het Drive-programma uitvoeren op de VEX IQ (2e generatie) Brain

VEX IQ (1e generatie) gebruiken? Zie dit artikel.

Het Drive-programma is een standaardprogramma dat is ingebouwd in de VEX IQ Robot Brain, zodat het zonder programmering kan worden gebruikt met slimme motoren, bumperschakelaars en de VEX IQ-controller. Het Drive-programma brengt de joysticks en knoppen van de controller in kaart om specifieke Smart Ports op de hersenen te bedienen.

Stap 1: Controleer of de Smart Ports correct zijn bedraad.

Smart Poort Nummer Soort apparaat Functionaliteit
1 Slimme motor Draait met joystick A
2 Bumperschakelaar Voorkomt dat de R-omlaag-knop de Smart Motor in poort 4 . draait
3 Bumperschakelaar Voorkomt dat de R-omhoog-knop de Smart Motor in poort 4 . draait
4 Slimme motor Draait met de R-knoppen
5 Slimme motor Draait met de F-knoppen
6 Slimme motor Draait met joystick D
7 Slimme motor Draait met joystick A
8 Bumperschakelaar Voorkomt dat de L-omlaag-knop de Smart Motor in poort 10 . draait
9 Bumperschakelaar Voorkomt dat de L-omhoog-knop de Smart Motor in poort 10 . draait
10 Slimme motor Draait met de L-knoppen
11 Slimme motor Draait met de E-knoppen
12 Slimme motor Draait met joystick D
  • Controleer of Smart Ports 1-12 de juiste typen apparaten hebben die in de bovenstaande tabel worden vermeld.
  • Controleer of de Controller draadloos is verbonden.

OPMERKING: Om te zien hoe apparaten correct op Smart Ports worden aangesloten, zie dit artikel.

Stap 2: Zoek en voer het Drive-programma uit

• Kracht op de hersenen
  • Markeer het Drive-programma en druk op de knop Check om Drive te selecteren.
  • Markeer Uitvoeren en druk op de knop Controleren om het programma uit te voeren.
  • Gebruik de controller om de robot te verplaatsen.