De VEX IQ (2e generatie) batterij opladen

VEX IQ (1e generatie) gebruiken? Zie dit artikel.

Je hebt een opgeladen batterij nodig voordat een project op de VEX IQ Brain kan worden uitgevoerd. Dit artikel gaat over:

De VEX IQ (2e generatie) batterij opladen

Houd het volgende bij de hand om de robotaccu op te laden:

• VEX IQ (2e generatie) Batterij
    • USB-C-oplaadsnoer
  •

Bekijk deze animatie om te zien hoe u uw batterij oplaadt met de USB-C-kabel.

• De USB-C-kabel moet worden aangesloten op een voedingsbron om de batterij op te laden.

OPMERKING: De indicatorlampjes van de batterij knipperen tijdens het opladen.

Het batterijniveau van de VEX IQ (2e generatie) controleren

U kunt het batterijniveau controleren met een aangesloten VEX IQ (2e generatie) Brain, of op de batterij zelf, met behulp van de indicatielampjes.

Bekijk deze animatie om te zien hoe u het batterijniveau kunt controleren met de VEX IQ (2e generatie) Brain.

•

Bekijk deze animatie om te zien hoe u het batterijniveau kunt controleren met behulp van de indicatorlampjes van de batterij.

• 1 lampje = 0-25% lading
    • 2 lampjes = 25-50% lading
    • 3 lampjes = 50-75% lading
    • 4 lampjes = 75-100% lading

VEX IQ batterijduur best practices

Gebruik de volgende handige tips om uw VEX IQ-batterijen altijd gebruiksklaar te houden.

• Laad de IQ Brain-batterij op wanneer de tijd het toelaat.
    • Laat de Brain Battery opladen wanneer deze niet wordt gebruikt.
    • Houd alle back-upbatterijen volledig opgeladen en gereed voordat u ze opbergt, zodat ze kunnen worden gebruikt zodra ze nodig zijn.
  • Koppel de IQ Brain Battery los wanneer deze niet in gebruik is.
    • Knijp in de vergrendeling aan het uiteinde van de robotbatterij en duw deze een beetje uit de hersenen als deze niet in gebruik is, maar opladen is niet nodig.