VEX IQ (2e generatie) firmware bijwerken

VEX IQ (1e generatie) gebruiken? Zie dit artikel.

Veel VEX IQ-producten bevatten hun eigen interne processors en draaien op een speciaal besturingssysteem. Deze software is de VEX IQ Firmware en wordt VEXos genoemd.

Dit artikel bevat:

Opmerking: VEXcode IQ kan de firmware op de IQ (2e generatie) Brain alleen bijwerken wanneer deze is aangesloten op een apparaat via een USB-kabel. VEXcode IQ ondersteunt het bijwerken van de firmware op de IQ Brain niet bij gebruik van een iPad, Android of Fire-tablet.

Wat is Firmware?

Dit besturingssysteem is volledig geschreven door VEX Robotics en maakt gebruik van de flexibiliteit en kracht van VEX-hardware voor de uiteenlopende onderwijsbehoeften en de strenge concurrentie. The Brain zal automatisch de nieuwste updates naar elk IQ-apparaat dat erop is aangesloten, uitsturen.

Waarom moet ik updaten?

Er zijn verschillende redenen waarom u uw VEX IQ-controller en de firmware van Brain zou moeten updaten met de nieuwste VEXo's, waaronder:

• Elke update van VEXcode IQ vereist de nieuwste versie van de VEXos-firmware die op de Brain is geïnstalleerd voordat gebruikersprogramma's kunnen worden gedownload.
  • VEXos-updates bevatten fixes voor bekende bugs en voegen de software toe die nodig is om nieuwe apparaten te bedienen die in de VEX IQ-lijn worden geïntroduceerd.
  • Updates zorgen voor geavanceerde programmeerfuncties.
  • De beste manier om ervoor te zorgen dat uw VEX IQ-systeem goed werkt, is door de software up-to-date te houden.

Hoe te updaten (2e generatie) Brain Firmware

Zorg ervoor dat de Brain goed is aangesloten op uw computer en is ingeschakeld.

Zodra de Brain is aangesloten, start u VEXcode IQ.

Opmerking: als je VEXcode IQ niet hebt gedownload, bezoek deze pagina om het te downloaden.

Als de kleur van het Brain-pictogram op de VEXcode IQ-menubalk oranje is, moet u uw firmware bijwerken. U kunt de Brain bijwerken in VEXcode IQ door de knop 'Update' te selecteren.

Wacht terwijl de firmware wordt bijgewerkt.

Als u klaar bent, selecteert u 'OK'. De IQ Brain wordt uitgeschakeld en vervolgens weer ingeschakeld, ook wel power cycling genoemd.

Zodra uw firmware is bijgewerkt, wordt het Brain-pictogram groen.

Hoe de (2e generatie) controllerfirmware te updaten

Zorg ervoor dat uw Controller en Brain zijn gekoppeld voordat u begint. Zie dit artikel voor informatie over het draadloos koppelen van een (2e generatie) Controller en (2e generatie) Brain.

Gebruik een USB-C-kabel om uw controller op uw computer aan te sluiten en zorg ervoor dat deze is ingeschakeld.

Zodra de controller is aangesloten, start u VEXcode IQ.

Opmerking: als je VEXcode IQ niet hebt gedownload, bezoek deze pagina om het te downloaden.

Als de kleur van het controllerpictogram op de VEXcode IQ-menubalk oranje is, moet u uw firmware bijwerken. U kunt de Controller in VEXcode IQ updaten door de knop 'Update' te selecteren.

Wacht terwijl de firmware wordt bijgewerkt.

Zodra uw firmware is bijgewerkt, wordt het Controller-pictogram groen. Als het al met een Brain is gekoppeld, wordt het Brain-pictogram ook groen.

Opmerking: Als je controller niet aan een Brain is gekoppeld, blijft het pictogram oranje.