Een IQ (2e generatie) project converteren om te gebruiken met een IQ (1e generatie) Brain

Terwijl u met VEX IQ werkt, wilt u misschien een project uitvoeren dat is geconfigureerd voor een (2e generatie) Brain op een robot met een (1e generatie) Brain. In dit scenario moet u uw project converteren van '2nd gen' naar '1st gen' in VEXcode IQ.

In sommige scenario's worden tijdens een conversie automatisch kleine wijzigingen aangebracht in de code of configuratie, en deze wijzigingen hebben geen invloed op hoe uw project op een IQ (2e generatie) Brain draait.

Er zijn echter enkele omstandigheden waarin tijdens de conversie wijzigingen aan een project worden aangebracht waardoor het project moet worden bijgewerkt om op een robot met een (1e generatie) Brain te kunnen draaien.

Dit artikel zal het volgende behandelen:

Een project zonder wijzigingen converteren naar code

Open een (2e generatie) project in de werkruimte. Selecteer vervolgens het vensterpictogram Apparaten.

Zodra het venster Apparaten is geopend, selecteert u het pictogram '1e generatie'.

Het pictogram '1e generatie' wordt blauw gemarkeerd om aan te geven dat het project is geconverteerd. U kunt dit project nu uitvoeren op een (1e generatie) Brain.

Een project met wijzigingen converteren naar code

Open een (2e generatie) project in de werkruimte. Selecteer vervolgens het vensterpictogram Apparaten.

Zodra het venster Apparaten is geopend, selecteert u het pictogram '1e generatie'.

Er verschijnt een bericht om u te waarschuwen dat het project moet worden geconverteerd. Selecteer 'Doorgaan' om door te gaan met de conversie.

Opmerking: Dit bericht wordt alleen geopend als er wijzigingen worden aangebracht in de projectcode.

Er wordt een bericht over het voltooien van de conversie geopend met een overzicht van alle wijzigingen die zijn aangebracht. In dit voorbeeld is het vervolgkeuzemenu {When Brain button} gebeurtenisblok bijgewerkt van de configuratie van de 2e naar de 1e generatie.

• Zie de sectie hieronder voor meer informatie over de verschillende berichten die u kunt ontvangen en hoe u deze kunt interpreteren.

Selecteer 'OK' om de projectconversie op te slaan.

Het pictogram '1e generatie' wordt blauw gemarkeerd om aan te geven dat het project is geconverteerd. U kunt dit project nu uitvoeren op een (1e generatie) Brain.

Dialoogberichten interpreteren bij het converteren van projecten

Als er een wijziging in de code nodig was vanwege een van de onderstaande omstandigheden, is het bericht na conversie: "Projectconversie is voltooid met deze wijzigingen", gevolgd door een lijst met eventuele wijzigingen die in de code zijn aangebracht. Hieronder staan de wijzigingen die u kunt tegenkomen bij het converteren van een (2e generatie) project om te draaien op een (1e generatie) Brain.

Dialoogvenster Berichten voor automatisch aangebrachte wijzigingen

{When Brain button} Vervolgkeuzemenu bijgewerkt

{When Brain button} Vervolgkeuzemenu bijgewerkt

Hier vertelt het bericht u dat de conversie is voltooid en dat het vervolgkeuzemenu van het {When Brain button} -blok is bijgewerkt.

Omdat de pijlknoppen op de (1e generatie) hersenen 'Omhoog' en 'Omlaag' zijn, maar ze zijn 'Links' en 'Rechts' op de (2e generatie) hersenen, zijn de parameters in het vervolgkeuzemenu voor de blokken die zijn verbonden met de Pijlknoppen moeten worden bijgewerkt.

Vervolgkeuzemenu bijgewerkt

Dit bericht vertelt je dat het vervolgkeuzemenu van het <Brain button pressed> -blok is bijgewerkt tijdens de conversie.

Omdat de pijlknoppen op de (1e generatie) hersenen 'Omhoog' en 'Omlaag' zijn, maar ze zijn 'Links' en 'Rechts' op de (2e generatie) hersenen, zijn de parameters in het vervolgkeuzemenu voor de blokken die zijn verbonden met de Pijlknoppen moeten worden bijgewerkt.

Projectslot gewijzigd

Hier geeft de melding aan dat de Project Slot is gewijzigd tijdens de conversie.

Een IQ (1e generatie) Brain is alleen geconfigureerd met 4 slots voor gebruikersprojecten, terwijl een (2e generatie) Brain is geconfigureerd met 8 slots. Een project dat is geconfigureerd voor slots 5 - 8 wordt automatisch opnieuw geconfigureerd voor slot 4.

Dialoogvensters voor wijzigingen waarvoor code moet worden bijgewerkt

Intertiële sensor aandrijflijn verwijderd

Dit dialoogvenster geeft aan dat de configuratie van de aandrijflijn-inertiële sensor is verwijderd tijdens de conversie.

Als een project is geconfigureerd met de intertiële sensor die is ingebouwd in de (2e generatie) Brain, wordt de traagheidssensor verwijderd uit de aandrijflijnconfiguratie om compatibel te zijn met de (1e generatie) Brain.

• Mogelijk moet u een gyrosensor configureren om uw project naar wens te laten werken op de (1e generatie) Brain.

Sommige {When started} blokken zijn uitgeschakeld

Dit bericht vertelt je dat sommige {When started} blokken zijn uitgeschakeld tijdens de conversie.

Een (1e generatie) Brain kan maximaal 3 {When started} blokken ondersteunen, terwijl de (2e generatie) Brain maximaal 8 blokken ondersteunt. Als er meer dan 3 {When started} blokken in het (2e generatie) project zijn, worden de extra {When started} blok(ken) uitgeschakeld tijdens het conversieproces.

Opmerking: De software geeft prioriteit aan {When started} blokken vanaf de linkerbovenhoek hoek van de werkruimte.

Opmerking: Als het project terug naar de 2e generatie wordt geconverteerd, worden deze blokken niet automatisch ingeschakeld. U moet ze handmatig inschakelen in de werkruimte.

IQ (2e generatie) Specifieke blokken uitgeschakeld

Dit bericht laat je weten dat alle blokken die specifiek zijn voor IQ (2e generatie) zijn uitgeschakeld.

Als blokken zijn uitgeschakeld, zullen ze niet in een project worden uitgevoerd. Het kan nodig zijn om het project bij te werken zodat het naar wens verloopt. Bovendien, als blokparameters zijn ingesteld voor IQ (2e generatie)-specifieke configuraties zoals links getoond, wordt het blok uitgeschakeld in de conversie.

Opmerking: Als het project vervolgens terug naar de 2e generatie wordt geconverteerd, worden deze blokken niet automatisch ingeschakeld. U moet ze handmatig inschakelen in de werkruimte.

De links getoonde blokken zijn voorbeelden van IQ (2e generatie)-specifieke blokken: Draw en Inertial Sensing-blokken. Deze blokken worden uitgeschakeld als ze zich in een project bevinden dat wordt omgezet naar 1e generatie.

Een enkel project kan meerdere wijzigingen hebben. VEXcode voert alle conversies in één keer uit en geeft alle wijzigingen in één bericht weer - zoals links wordt weergegeven.