Problemen oplossen Verbinding maken met app-gebaseerde VEXcode 123

Als je problemen hebt om verbinding te maken met je 123 Robot via een VEXcode 123-app, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om het probleem op te lossen.

VEXcode 123 Kan mijn 123-robot niet vinden

Probleem:

VEXcode 123 blijft het dialoogvenster 'Selecteer een VEX 123 Robot'' tonen, maar uw 123 Robot verschijnt niet.

Mogelijke oplossingsstappen

Zorg ervoor dat de 123 Robot is ingeschakeld en zich binnen het bereik van uw apparaat bevindt. Schakel de 123 Robot in door de wielen over een oppervlak te duwen om de 123 Robot te "wekken".

De 123 Robot moet zich binnen het Bluetooth-bereik (binnen ongeveer 30 voet) van het apparaat bevinden waarmee u verbinding probeert te maken.

Zorg ervoor dat de 123 Robot is opgeladen. Het indicatielampje knippert rood om aan te geven dat de batterij van de 123 bijna leeg is.

Voor meer informatie over het controleren van het batterijniveau van de 123 Robot met behulp van het indicatielampje, bekijk dit Knowledge Base-artikel.

Zorg ervoor dat de 123 Robot zich momenteel niet in de update-modus bevindt. Een 123 Robot flitst kleuren en speelt geluiden af tijdens het updaten. Bekijk de animatie om de knipperende kleuren te zien en de geluiden te horen.

Opmerking: de updateduur voor de animatie is ingekort. Een daadwerkelijke firmware-update kan tot 2 minuten duren.

Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld en dat VEXcode 123 toestemming heeft om Bluetooth op uw apparaat te gebruiken.

Deze artikelen uit de Knowledge Base bieden richtlijnen voor het oplossen van problemen met een draadloze verbinding via Bluetooth met uw apparaat.

Het batterijniveau van de 123 Robot is te laag om de 123 Robot te updaten

Probleem:

Uw 123 Robot kan geen verbinding maken omdat de firmware verouderd is en moet worden bijgewerkt. Het batterijniveau is echter te laag om dit te doen.

Mogelijke oplossing:

gebruikmakend van_robot_plugged_in.png

Laad de 123 Robot op. Probeer vervolgens uw 123 Robot te verbinden met VEXcode 123.

Verbinding met 123 Robot is verbroken

Probleem:

Uw 123 Robot heeft geen verbinding meer met app-gebaseerde VEXcode 123. Een verbroken verbinding kan worden veroorzaakt doordat de 123 Robot buiten bereik wordt gedragen, of de 123 Robot sterft.

Mogelijke oplossingsstappen:

Als uw 123 Robot buiten bereik is, breng hem dan terug binnen het bereik van uw apparaat.

gebruikmakend van_robot_plugged_in.png

Als uw 123 Robot leeg is, laadt u de batterij op. Schakel vervolgens de 123 Robot in om opnieuw verbinding te maken.

Als uw Robot is opgeladen en de Robot binnen bereik is, zet u de 123 Robot aan en uit. (Zet de robot uit en weer aan.) Om de 123 Robot uit te schakelen, houdt u de 'Start'-knop 3 seconden ingedrukt. Wek de robot vervolgens door de wielen over een oppervlak te duwen. Het indicatielampje begint te pulseren en u hoort het opstartgeluid om aan te geven dat de 123 Robot is ingeschakeld en klaar is om te coderen.