Problemen oplossen Verbinding maken met app-gebaseerde VEXcode GO

Als je problemen hebt om verbinding te maken met je VEX GO Brain met behulp van een VEXcode GO-app, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om het probleem op te lossen.

Dit artikel behandelt veelvoorkomende verbindingsproblemen met mogelijke oplossingsstappen:

VEXcode GO kan mijn VEX GO-brein niet vinden

Probleem:

VEXcode GO blijft het dialoogvenster "Selecteer een VEX GO Brain" weergeven, maar uw VEX GO Brain verschijnt niet.

Mogelijke oplossingsstappen

Zorg ervoor dat de VEX GO-batterij is aangesloten op de VEX GO Brain en dat de batterij is opgeladen.

Zorg ervoor dat de VEX GO Brain is ingeschakeld en zich binnen het bereik van uw apparaat bevindt. De knop bovenop de Brain wordt groen als hij wordt ingeschakeld.

De VEX GO Brain moet zich binnen het Bluetooth-bereik (binnen ongeveer 30 voet) bevinden van het apparaat waarmee u verbinding probeert te maken.

Zorg ervoor dat de Brain momenteel niet in de update-modus staat. Een brein dat aan het updaten is, knippert groen en rood terwijl het aan het updaten is. Het wordt weer groen zodra de update is voltooid.

Opmerking: de updateduur voor de animatie is ingekort. Een daadwerkelijke firmware-update kan tot 2 minuten duren.

Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld en dat VEXcode GO toestemming heeft om Bluetooth op uw apparaat te gebruiken.

Deze artikelen uit de Knowledge Base bieden richtlijnen voor het oplossen van problemen met een draadloze verbinding via Bluetooth met uw apparaat.

Het VEX GO-batterijniveau is te laag om het VEX GO-brein bij te werken

Probleem:

Uw VEX GO Brain kan geen verbinding maken omdat de firmware verouderd is en moet worden bijgewerkt. Het batterijniveau is echter te laag om dit te doen.

Mogelijke oplossing:

Laad de VEX GO-batterij op. Probeer vervolgens uw VEX GO Brain te verbinden met VEXcode GO.

Zorg ervoor dat de opgeladen batterij is aangesloten op de Brain en dat de Brain is ingeschakeld voordat u probeert verbinding te maken.

Verbinding met VEX GO Brain was verbroken

Probleem:

Uw VEX GO Brain heeft geen verbinding meer met de app-gebaseerde VEXcode GO. Een verbroken verbinding kan worden veroorzaakt doordat de VEX GO Brain buiten bereik wordt gedragen, de VEX GO-batterij leeg is, een losgekoppelde draad tussen de VEX GO Brain en de batterij, of de Brain

Mogelijke oplossingsstappen:

Als je VEX GO Brain buiten bereik is, breng hem dan terug binnen het bereik van je apparaat.

Als uw VEX GO-batterij leeg is, laadt u de batterij op. Zet vervolgens de VEX GO Brain aan om opnieuw verbinding te maken.

Als uw VEX GO-batterij is losgekoppeld van de VEX GO Brain, vervangt u de stekker en zorgt u ervoor dat ze zijn aangesloten.

Als je batterij is opgeladen en de Brain en de batterij zijn met elkaar verbonden en binnen bereik, schakel dan de VEX GO Brain uit. Houd de knop 5 seconden ingedrukt om de Brain uit te schakelen. Druk vervolgens op de knop om hem weer in te schakelen.

Kan verouderde firmware niet bijwerken met de Chromebook-app

Probleem:

Uw VEX GO Brain heeft bijgewerkte firmware nodig om verbinding te maken, maar kan niet worden bijgewerkt.

Mogelijke oplossing

Gebruik de VEX Classroom-app om uw firmware bij te werken. Selecteer de knop "Help openen" om naar dit artikel te gaan voor details over het updaten van VEX GO met behulp van de VEX Classroom app.

Als u nog steeds problemen ondervindt bij het verbinden van uw VEX GO Brain met VEXcode GO, raadpleegt u deze Knowledge Base-artikelen om problemen met uw Bluetooth-verbinding op uw apparaat op te lossen.

Als u uw probleem vervolgens niet kunt oplossen, , neem dan contact op met VEX-ondersteuning.