Variabele- en detectiewaarden bewaken in VIQC Virtual Skills

Variabele- en sensorbewaking beschikbaar in de VEXcode IQ Monitor Console biedt belangrijke visuele aanwijzingen waarmee de gebruiker kan zien wat er gebeurt in een VIQC Virtual Skills project in echte tijd. Met de Monitor Console kunnen gebruikers een visuele verbinding maken tussen het project en de acties van Fling, de Hero Bot. Door sensor- en variabelewaarden in de Monitor Console te bewaken, kan de gebruiker realtime rapporten bekijken van een specifieke waarde (of meerdere waarden) in een project. Monitoring helpt gebruikers ook om de stroom van het project te visualiseren door blokken weer te geven die mogelijk niet expliciet worden gerapporteerd in het virtuele vaardighedenvenster.

Het volgende artikel gaat over:

De monitorconsole gebruiken

Om het monitorvenster te openen en de monitorconsole te bekijken, selecteert u het monitorpictogram naast de Help.

De Monitor Console rapporteert Sensor- en Variabele-waarden.

Blokken uit de categorie Sensing in de toolbox kunnen worden toegevoegd aan en verwijderd uit de Monitor Console door het bijbehorende selectievakje te selecteren en te deselecteren.

Variabelen kunnen worden toegevoegd aan en verwijderd uit de Monitor Console door het overeenkomstige vakje te selecteren en te deselecteren. VEXcode IQ begint altijd met een "myVariable" variabele. Voor informatie over het toevoegen van een nieuwe variabele en variabelenaamgeving in VEXcode IQ, klik hier.

Lijsten kunnen ook worden toegevoegd aan de Monitor Console. Voordat ze aan de Monitor Console worden toegevoegd, moeten lijsten en 2D-lijsten worden gemaakt.

Om een bestaande lijst of 2D-lijst toe te voegen, selecteert u de knop "Lijsten toevoegen".

Bestaande lijsten kunnen worden toegevoegd aan en verwijderd uit de Monitor Console door het bijbehorende selectievakje te selecteren. De geselecteerde lijst verschijnt dan in de Monitor Console.

Om een lijst uit de Monitor Console te verwijderen, selecteert u opnieuw de knop "Lijsten toevoegen" en schakelt u de lijst die u wilt verwijderen uit.

Sensorwaarden bewaken

Door sensorwaarden in de Monitor Console te bewaken, kan de gebruiker sensorgegevens in realtime bekijken.

In het voorbeeldproject "Monitoring Sensor Values" wordt de status van de bumper in de Monitor Console bewaakt. Het project stuurt de katapult om een bal in het hoge doel te scoren en stuurt vervolgens de katapultmotor om te draaien totdat de bumper wordt ingedrukt.

Variabele waarden bewaken

De Monitor Console kan ook worden gebruikt om variabele waarden te bewaken. De Monitor Console kan realtime rapporten leveren van een specifieke variabele in een project.

In het voorbeeldproject "Waarden bewaken" wordt de variabele "driveAmount" gebruikt om de aandrijfafstand in millimeters (mm) te bewaken. De variabele bewaking op de Monitor Console kan helpen om realtime feedback te geven van de aandrijflijn van Fling.