Een project doorlopen in virtuele VRC-vaardigheden

De functie Project Stepping biedt de gebruiker belangrijke visuele aanwijzingen die helpen bij het oplossen van problemen of een beter begrip van de projectstroom. Wanneer een project wordt uitgevoerd, zal Moby, de Hero Bot, worden uitgevoerd volgens de instructies, maar het is misschien niet zoals de gebruiker het bedoeld heeft. De mogelijkheid om de blokken stap voor stap te zien, geeft de gebruiker een beter beeld van welke blokken de fout kunnen veroorzaken.

Het volgende artikel gaat over:

Hoe de Project Stepping-functie te gebruiken

Selecteer de stapknop in de rechterbovenhoek van de VEXcode V5-werkbalk.

Eenmaal geselecteerd, verschijnt er een groene markering rond het blok "bij het starten" om aan te geven waar het programma begint, en beweegt dan onmiddellijk om het eerste blok in de stapel te markeren. De markering blijft op het eerste blok na "wanneer gestart" totdat de stapknop opnieuw wordt geselecteerd.

Opmerking: de markering komt onmiddellijk voorbij een [Comment] -blok, omdat [Comment] blokken het project of de blokken eromheen niet veranderen.

Selecteer nogmaals de stapknop om het gemarkeerde blok uit te voeren. Nadat het blok is uitgevoerd, wordt het volgende blok gemarkeerd.

Blijf de stapknop gebruiken om het project blok voor blok te doorlopen.

Foutopsporing met de Project Stepping-functie

De functie Project Stepping vertraagt de projectstroom en geeft onmiddellijke visuele feedback. Hierdoor kan de gebruiker het project blok voor blok doorlopen om gedrag te observeren en fouten te corrigeren.

In dit voorbeeld is het de bedoeling dat Moby een Mobile Goal oppakt en scoort. Er is echter een verkeerde parameter in het project en het mobiele doel wordt niet in de Alliance Home Zone geplaatst.

Voer het project stap voor stap uit met de functie Project Stepping totdat een fout wordt opgemerkt.

Corrigeer de fout.

De fout in dit voorbeeld was dat Moby gecodeerd was om 100 millimeter (mm) vooruit te rijden, maar deze afstand is niet ver genoeg om de Alliance Home Zone te bereiken. De parameter moet worden gewijzigd in 600 millimeter (mm) in plaats van 100.

Voer het project vervolgens opnieuw uit vanaf het begin met behulp van de functie Project Stepping. Herhaal dit proces totdat het project correct wordt uitgevoerd.