Een VEXcode V5-project voor gebruik met VEX Robotics Competition (VRC) Virtual Skills kan op de volgende manieren worden geladen en opgeslagen :

Een bestaand project laden

Laad een bestaand project door "Laden vanaf uw apparaat" te selecteren in het menu Bestand.

Gebruik de Windows-interface om te navigeren en uw bestaande project te laden met een .v5blocksskills bestandsextensie.

De naam van een project wijzigen

Om de naam van een project te wijzigen, selecteert u het vak Projectnaam.

Voer de projectnaam in en selecteer 'Naam wijzigen'.

Opslaan via het menu Bestand

Open het menu Bestand en selecteer 'Opslaan op uw apparaat'.

Het bestand wordt gedownload. Selecteer en open "Bestandsverkenner".

In "Bestandsverkenner" kunt u uw map Downloads zien. Selecteer de map Downloads om deze te openen.

In de map Downloads ziet u een bestand met een .v5blocksskills extensie. Dit betekent dat uw project succesvol is opgeslagen.

Veelvoorkomend probleem bij het laden/opslaan

Een veelvoorkomend probleem bij het gebruik van VEXcode V5-projectbestanden (.v5blocksskills) is het proberen om de .v5blocksskills bestand dat rechtstreeks door het besturingssysteem moet worden geopend.

Als u een VEXcode V5-projectbestand (.v5blocksskills) probeert te openen door erop te dubbelklikken, wordt er niets geopend.

Alle VEXcode V5-projectbestanden (.v5blocksskills) kunnen ALLEEN worden geopend in de webversie van VEXcode V5. Zie het gedeelte 'Een bestaand project laden' in dit artikel voor meer informatie.