Een VEXcode IQ-project voor gebruik met VEX IQ Challenge (VIQC) virtuele vaardigheden kan op de volgende manieren worden geladen en opgeslagen :

Een bestaand project laden

Laad een bestaand project door "Laden vanaf uw apparaat" te selecteren in het menu Bestand.

Gebruik de Windows-interface om te navigeren en uw bestaande project te laden met een .iqblocksskills bestandsextensie.

De naam van een project wijzigen

Om de naam van een project te wijzigen, selecteert u het vak Projectnaam.

Voer de projectnaam in en selecteer 'Naam wijzigen'.

Opslaan via het menu Bestand

Open het menu Bestand en selecteer 'Opslaan op uw apparaat'.

Het bestand wordt gedownload. Selecteer en open "Bestandsverkenner".

In "Bestandsverkenner" kunt u uw map Downloads zien. Selecteer de map Downloads om deze te openen.

In de map Downloads ziet u een bestand met de extensie .iqblocksskills . Dit betekent dat uw project succesvol is opgeslagen.

Veelvoorkomend probleem bij het laden/opslaan

Een veelvoorkomend probleem bij het gebruik van VEXcode IQ-projectbestanden (.iqblocksskills) is het proberen om de .iqblocksskills -bestand dat rechtstreeks door het besturingssysteem moet worden geopend.

Als u een VEXcode IQ-projectbestand (.iqblocksskills) probeert te openen door erop te dubbelklikken, wordt er niets geopend.

Alle VEXcode IQ-projectbestanden (.iqblocksskills) kunnen ALLEEN worden geopend in de webversie van VEXcode IQ. Zie het gedeelte 'Een bestaand project laden' in dit artikel voor meer informatie.