Een VIQC Virtual Skills-project laden en opslaan met Chrome op een Chromebook

Een VEXcode IQ-project voor gebruik met VEX IQ Challenge (VIQC) virtuele vaardigheden kan op de volgende manieren worden geladen en opgeslagen :

Een bestaand project laden

Open een bestaand project door "Laden vanaf uw apparaat" te selecteren in het menu Bestand.

Gebruik de ChromeOS-interface om te navigeren en uw bestaande project te openen met een .iqblocksskills bestandsextensie.

U hebt ook toegang tot bestanden vanuit uw Google Drive-mappen.

Open een voorbeeldproject

Open een voorbeeldproject door 'Open voorbeelden' te selecteren in het menu Bestand.

De naam van een project wijzigen

Om de naam van een project te wijzigen, selecteert u het vak Projectnaam.

Voer de projectnaam in en selecteer 'Naam wijzigen'.

Opslaan via het menu Bestand

Open het menu Bestand en selecteer 'Opslaan op uw apparaat'.

De "Downloadmanager" verschijnt en laat u weten dat uw project is opgeslagen in de map Downloads van de Chromebook.

Selecteer "Toon in map" om uw gedownloade project te zien.

In de map Downloads ziet u een bestand met de extensie .iqblocksskills . Dit betekent dat uw project succesvol is opgeslagen.

Als u uw project van de map 'Downloads' naar uw Google Drive wilt verplaatsen, vouwt u het menu 'Google Drive' uit en sleept u uw VEXcode IQ-project naar een map in uw 'Google Drive'.

Veelvoorkomend probleem bij het laden/opslaan

Een veelvoorkomend probleem bij het gebruik van VEXcode IQ-projectbestanden (.iqblocksskills) is het proberen om de .iqblocksskills -bestand dat rechtstreeks door het besturingssysteem moet worden geopend.

Als u een VEXcode IQ-projectbestand (.iqblocksskills) probeert te openen door erop te dubbelklikken, wordt er niets geopend.

Alle VEXcode IQ-projectbestanden (.iqblocksskills) kunnen ALLEEN worden geopend in de webversie van VEXcode IQ. Zie het gedeelte 'Een bestaand project laden' in dit artikel voor meer informatie.