De spoorbreedte en wielbasis van uw robot vinden

Wanneer u een robot configureert zonder een gyro- of traagheidssensor, moet u de spoorbreedte en wielbasis van uw robot meten. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw robot nauwkeurig draait.

Dit artikel gaat over:

• Hoe de spoorbreedte te meten
  • Hoe de wielbasis te meten

Hoe de spoorbreedte te meten

De spoorbreedte is de afstand tussen het middelpunt van de rechterwielen van de robot en het middelpunt van de linkerwielen van de robot.

Hoe breder de spoorbreedte, hoe meer omwentelingen de wielen aan weerszijden per draaigraad in tegengestelde richting moeten maken.

Hoe de wielbasis te meten

Wielbasis is de afstand tussen de aandrijfassen van de twee aandrijfwielen aan de kant van de robot.

Opmerking: Een robot met tweewielaandrijving heeft slechts één aandrijfas aan elke kant van de robot, dus een wielbasis van 0 millimeter.