Een project doorlopen met de coder

Normaal gesproken, wanneer een Coder-project loopt, gaat het van de ene kaart naar de volgende zodra die actie is voltooid. Met behulp van de Step-functie kunt u een project starten, maar in een speciale modus waarin u de stroom regelt. Bij gebruik van de Step-knop, pauzeert de 123 Robot na elke codeerkaart, totdat de Step-knop opnieuw wordt ingedrukt. Wanneer een project wordt gestart, voert de 123 Robot het project uit volgens de instructies, maar het is misschien niet zoals de gebruiker het bedoeld heeft. De mogelijkheid om de kaarten één voor één te zien worden uitgevoerd, geeft de gebruiker een beter beeld van welke kaarten de fout kunnen veroorzaken, zodat debuggen een meer gericht en efficiënter proces kan worden.

Het volgende artikel gaat over:

Hoe de stapfunctie te gebruiken

Om de Step-functie te kunnen gebruiken, moet de 123 Robot verbonden zijn met uw Coder. Zie het Using the VEX Coder Knowledge Base-artikelvoor informatie over het verbinden van een 123 Robot en Coder.

Maak een project in de Coder voordat u de functie Stap gebruikt. Selecteer vervolgens de knop Stap bovenaan de Coder om te beginnen.

Eenmaal geselecteerd, verschijnt er een geel indicatielampje naast de codeerkaart "When start 123" om aan te geven waar het project begint.

Druk nogmaals op de Step-knop en het gele lampje gaat naar de volgende kaart in de Coder.

Selecteer nogmaals de Step-knop om de codeerkaart naast het gele lampje te starten. Het licht wordt groen als de codeerkaart wordt uitgevoerd.

Zodra het gedrag is voltooid, verschijnt er een geel lampje naast de volgende codeerkaart, wat aangeeft dat deze klaar is om de volgende opdracht uit te voeren wanneer de knop Stap opnieuw wordt geselecteerd.

Bekijk deze video om alle stappen voor het gebruik van de Step-functie in actie te zien.

Wanneer u door een project stapt, zorgt het selecteren van de Start-knop ervoor dat de rest van het project op volle snelheid wordt uitgevoerd. Dit kan handig zijn als u de eerste paar Coder-kaarten wilt doorlopen, maar vervolgens de rest van het project wilt uitvoeren zoals het is geschreven.

Foutopsporing met de stapfunctie

De Step-functie vertraagt de stroom van het project en geeft directe visuele feedback over wat de 123 Robot doet op elke codeerkaart in het project. Hierdoor kan de gebruiker het project met één codeerkaart tegelijk doorlopen om gedrag te observeren en fouten te corrigeren.

In dit voorbeeld is het de bedoeling dat de 123 Robot in een vierkant rijdt (1 stap vooruit en 4 keer rechts om een vierkant te maken). Er zit echter een verkeerde wending in het project.

Gebruik de functie Project Stepping om het project stap voor stap te starten en uit te voeren totdat een fout wordt opgemerkt.

Corrigeer de fout.

Selecteer vervolgens de knop Stop en gebruik de knop Stap om het project opnieuw vanaf het begin te starten, met behulp van de functie Stap om het gedrag van de 123 Robot met elke codeerkaart van het project te observeren.