Problemen met de 123 Robot oplossen

Het volgende artikel biedt richtlijnen voor het oplossen van problemen met de VEX 123 Robot als u een of meer van de volgende problemen ondervindt:

• De 123 Robot reageert niet
  • De 123 Robot beweegt niet goed of rijdt rechtdoor

Het artikel behandelt de volgende mogelijke technieken voor probleemoplossing:

De firmware van de 123 Robot bijwerken

Als uw 123 Robot zich niet goed of helemaal niet gedraagt, moet de firmware mogelijk worden bijgewerkt. De firmware van de 123 Robot kan worden bijgewerkt met VEXcode 123 of de Classroom-app.

Om de firmware van de 123 Robot te updaten met VEXcode 123, sluit u uw 123 Robot aan op uw apparaat met VEXcode 123. Als de firmware op uw 123 Robot moet worden bijgewerkt, wordt deze automatisch bijgewerkt na een succesvolle verbinding.

Je kunt ook de VEX Classroom-app gebruiken om je 123 Robot bij te werken. Voor meer informatie over het bijwerken van de firmware van uw 123 Robot met behulp van de VEX Classroom-app, bekijk dit artikel in de Knowledge Base.

De wielen van de 123 Robot verwijderen en reinigen

Als uw 123 Robot niet recht rijdt of niet nauwkeurig draait, moeten de wielen aan de onderkant van de 123 Robot mogelijk worden schoongemaakt.

Om de wielen te verwijderen, verwijdert u eerst de vier schroeven die de bodemplaat op zijn plaats houden. De schroeven moeten na het losdraaien verbonden blijven met de grondplaat.

Zoek vervolgens de wielen onder de grondplaat.

Verwijder de wielen door ze recht omhoog en uit hun plaats te tillen. Verwijder vuil en puin van de wielen zelf en van de baan waar ze zich bevonden.

Nadat de wielen en het spoor waarin ze zich bevinden zijn schoongemaakt, kunnen de wielen worden vervangen. Zorg er bij het terugplaatsen van de wielen in de 123 Robot voor dat het tandwiel op het wiel zich aan dezelfde kant bevindt als het tandwiel in de baan van de 123 Robot. De uitsteeksels op het wiel moeten ook in de groeven in de 123 Robot schuiven.

Zodra beide wielen correct zijn teruggeplaatst, plaatst u de basisplaat aan de onderkant van de 123 Robot terug en draait u de schroeven vast. Zorg ervoor dat de basisplaat in de juiste richting is georiënteerd, waarbij het lipje op de plaat is uitgelijnd met de groef in de onderkant van de 123 Robot.

Hard Resetten van de 123 Robot

Als uw 123 Robot niet goed reageert of geen verbinding maakt met een apparaat, heeft hij mogelijk een harde reset nodig. Er is een kleine knop verborgen in de 123 Robot bij het linkerwiel wanneer de 123 Robot ondersteboven staat en de oogsensor naar boven wijst.

Om toegang te krijgen tot de harde resetknop, moet het linkerwiel worden verwijderd. Om het linkerwiel te verwijderen, volgt u de bovenstaande stappen in het gedeelte 'De wielen van de 123 Robot verwijderen en schoonmaken' van dit artikel om de grondplaat en het linkerwiel te verwijderen. Nadat het linkerwiel is verwijderd, ziet u naast het wielspoor een klein gaatje met een knop.

Neem een klein voorwerp, zoals het uiteinde van een paperclip, om op de knop te drukken. U hoort een 'klik'-geluid zodra de knop met succes is ingedrukt.

Zodra de knop is ingedrukt. Volg de bovenstaande stappen in het gedeelte 'De wielen van de 123 Robot verwijderen en schoonmaken' van dit artikel om de grondplaat op de 123 Robot te vervangen.