De VEX 123 Robot is een interactieve, programmeerbare robot die STEM, Computer Science en Computational Thinking tot leven brengt voor jonge studenten. Dit artikel geeft u een overzicht van hoe u aan de slag kunt gaan met uw 123 Robot en bevat informatie over het volgende:

De 123 Robot opladen

gebruikmakend van_robot_plugged_in.png

Om de 123 Robot op te laden, sluit u een USB-C-kabel aan op de oplaadpoort op de 123 Robot. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op een stroombron.

Terwijl uw 123 Robot wordt opgeladen, knippert het indicatielampje op de Start-knop in het midden van de 123 Robot met het label "VEX" rood.

Wanneer de 123 Robot volledig is opgeladen, knippert het indicatielampje groen.

De 123 Robot wakker maken

Schakel de 123 Robot in door de wielen over een oppervlak te duwen om de 123 Robot te "wekken". Het indicatielampje begint te pulseren en u hoort het opstartgeluid om aan te geven dat de 123 Robot is ingeschakeld en klaar is om te coderen.

De 123 Robot coderen

Zodra de 123 Robot "wakker" is, kunt u beginnen met het coderen van een project met behulp van een van de drie VEX 123-coderingsmethoden.

De 123 Robot uitschakelen

Om de 123 Robot uit te schakelen, houdt u de 'Start'-knop 3 seconden ingedrukt. Het indicatielampje wordt eerst geel en u hoort een klikgeluid. Vervolgens gaat het indicatielampje uit en hoort u het uitschakelgeluid.

De 123 Robot wordt ook uitgeschakeld wanneer deze wordt aangesloten om op te laden, of als 123 Robot ongeveer 5 minuten inactief is. Wanneer dit gebeurt, hoort u het uitschakelgeluid. Om de 123 Robot weer aan te zetten, drukt u op om hem weer te wekken. U kunt de duur van de time-out voor inactiviteit instellen in de VEX Classroom-app.

Als uw 123 Robot is aangesloten op een codeerder, zal het uitschakelen van de 123 Robot ook uw codeerder uitschakelen.

Het batterijniveau van de 123 Robot controleren

U kunt het batterijniveau controleren met behulp van het indicatielampje op de 123 Robot, de VEX Classroom-app of VEXcode 123.

Het indicatielampje knippert rood om aan te geven dat de batterij van de 123 Robot bijna leeg is.

Wanneer de 123 Robot is aangesloten om op te laden, zal het indicatielampje rood knipperen wanneer de batterij bijna leeg is en groen knipperen wanneer deze volledig is opgeladen.

U kunt het batterijniveau van elke 123 Robot binnen het bereik van uw apparaat bekijken door naar het batterijpictogram in de VEX Classroom-app te kijken.

Het batterijniveau van een aangesloten 123-robot kan in VEXcode 123 worden gecontroleerd door de Robot-knop in de werkbalk te selecteren.

Het 123-veld gebruiken

De 123 Field is ontworpen voor gebruik met de 123 Robot en biedt een consistent en gelijkmatig oppervlak voor testprojecten. Het 123-veld bestaat uit veldtegels en veldwanden, die aan elkaar kunnen worden geklikt en gerangschikt om ruimtes voor testen te creëren die het beste passen bij de behoeften van uw klaslokaal. Voeg met de veldtegels bij elkaar de muren toe aan de buitenrand, om een barrière te creëren om te voorkomen dat de 123 Robot van het veld wegrent.

VEX beveelt een verhouding van twee robots per 2x2 Field aan, zodat studenten voldoende ruimte hebben om hun projecten te testen.

Het 123-veld kan ook uit elkaar worden gehaald en individuele tegels kunnen door studenten worden gebruikt om een consistent oppervlak te hebben waarop de 123-robot kan worden gebruikt.

Eén vierkant = één robotlengte

Het 123-veld bevat een reeks vierkanten. Elk vierkant op het veld is één robotlengte, wat overeenkomt met 1 "stap" van de aandrijfbewegingen van de 123 Robot. Door op de Move-knop te drukken, een 'Drive 1 Coder-kaart' te gebruiken, of het [Rijden voor] 1 stap-blok in VEXcode 123 te gebruiken, rijdt de 123 Robot allemaal 1 stap vooruit, of één vierkant op de 123-tegel, zoals hier wordt weergegeven.

De pijlen en inkepingen op een rij zetten

Om ervoor te zorgen dat de 123 Robot in een rechte lijn rijdt, moet u de witte pijl aan de voorkant van de 123 Robot uitlijnen met de inkeping op de tegel, wanneer u de 123 Robot op de tegel plaatst om een project te starten.

De VEX 123 Kunstring

De Art Ring is een hulpstuk dat is ontworpen om u in staat te stellen creatieve elementen toe te voegen aan uw 123 Robot, waarmee u uw 123 Robot kunt personaliseren. Het heeft gaten en sleuven waar je knutselitems zoals pijpenragers, papier of veren kunt toevoegen om je 123 Robot in verschillende karakters te veranderen voor je codeeractiviteiten.

ring-aan-123-robot.png toevoegen

Voeg je elementen toe aan de Art Ring en klik hem vervolgens op de bovenkant van de 123 Robot. Wanneer u de Art Ring met de 123 Robot gebruikt, zorg er dan voor dat deze op de 123 Robot is geklikt met de witte pijlen op één lijn met elkaar.

Zie het Gebruik van de 123 Art Ring Knowledge Base-artikelvoor meer informatie over het gebruik van de Art Ring.