VEX IQ (1e generatie) Firmware Changelog

Alle VEX IQ Smart Devices (Robot Brain, Controller, Smart Motor en sensoren) bevatten hun eigen interne processors en draaien op speciale software. Deze software zorgt voor geavanceerde programmeerfuncties. De beste manier om ervoor te zorgen dat uw VEX IQ-systeem goed werkt, is door de software van de robot up-to-date te houden. Bezoek deze pagina voor meer details!

VEXos-versie 2.1.5 (huidig)

Uitgebracht in februari 2020

• Bugfix voor slimme radio die geen verbinding maakt met bepaalde apparaten
  • Bugfix voor Fatal Error 4 wanneer het gebruikersprogramma start

Oude firmware

VEXos-versie 2.1.4

Uitgebracht in december 2019

• Verhoogde downloadbetrouwbaarheid voor Bluetooth-apparaten
  • Andere kleine bugfixes

VEXos-versie 2.1.3

Uitgebracht maart 2019

• Kleine release om een probleem op te lossen waarbij apparaten tijdens het opstarten niet door de hersenen werden gedetecteerd

VEXos-versie 2.1.2

Uitgebracht in oktober 2018

• Kleine release om bug op te lossen waarbij poort 12-apparaten niet door de hersenen worden gedetecteerd

VEXos-versie 2.1.1

Uitgebracht in oktober 2018

• Ondersteuning toegevoegd voor VEX Vision Sensor
  • Tweede seriële poort toegevoegd zodat gebruikerscode rechtstreeks via serieel met de hostcomputer kan communiceren
  • USB-probleem opgelost met macOS Mojave
  • Diverse bugs verholpen

VEXos-versie 2.0.2

Uitgebracht in juni 2017

• Alle sensor-bootloaders bijgewerkt om willekeurige sensorcrashes te voorkomen
  • Bugfixes voor Smart Radio

VEXos-versie 2.0.1

Uitgebracht in juli 2016

• Een nieuwe map "Demo's" die Autopilot en de nieuwe Sensors-programma's bevat
  • Driver Control gebruikt niet langer optionele Gyro-, Distance-, Color- of Touch-LED-apparaten voor demonstratiedoeleinden
    ⁃ Driver Control ondersteunt nog steeds Smart Motors en Bumper Switches zoals voorheen
  • De demonstratiesensorfuncties, voorheen standaard Driver Control, zijn verplaatst naar "Demo's > Sensors"
  • Verbetering van het vermogen van de Smart Motor om te bepalen wanneer een verplaatsingstaak is voltooid
  • Een bug gecorrigeerd met betrekking tot de opdracht Smart Motor Reset Position
  • Er zijn verschillende Smart Radio-verbeteringen doorgevoerd
  • Verbeterde stabiliteit van apparaatfirmware (apparaten zullen geen software meer verliezen)
  • Robot Brains kan nu een naam krijgen:
    ⁃ De naam verschijnt op het opstartscherm
    ⁃ De naam kan ook worden bekeken door de Check-knop 3 seconden ingedrukt te houden
    ⁃ Namen worden ingesteld met de VEXos Utility
  • Programma's kunnen automatisch starten wanneer de Robot Brain opstart met behulp van "Instellingen > Start om:"
  • Verbeterde Smart Radio-beveiliging met functie "Instellingen > Bluetooth uit of aan." Schakel Bluetooth alleen in als u verbinding maakt met een Bluetooth-apparaat
    ⁃ Deze instelling wordt alleen weergegeven als er een Smart Radio is geplaatst
  • QR-codes zijn nu beschikbaar om te helpen bij het koppelen van de Robot Brain met Bluetooth-apparaten
  • Robot Brains kunnen worden gereset naar hun oorspronkelijke configuratie met "Instellingen > Reset alle instellingen"
  • De Robot Brain wordt uitgeschakeld na 5 minuten inactiviteit als er geen programma wordt uitgevoerd
  • Diverse andere bugfixes
  • VEX IQ Firmware v1.16
  • Uitgebracht in september 2015
  • Ondersteunt VEX IQ Smart Radio

VEXos-versie 1.15

Uitgebracht in juni 2015

OPMERKING: Vereist update voor alle sensoren

• Verbeterde USB-communicatie
  • Verbeterde sensor-/motorcommunicatie
  • Verminderde kans op geheugenbeschadiging

VEXos-versie 1.14

Uitgebracht in januari 2015

OPMERKING: Vereist Smart Motor-update

OPMERKING: Als u een huidige drempelwaarde gebruikt in een aangepast programma, moeten drempelwaarden mogelijk worden aangepast

• Bug in Smart Motor "zwak achteruit na afslaan" opgelost

VEXos-versie 1.13

Uitgebracht november 2014

OPMERKING: Vereist controllerfirmware 1.04 of hoger en een Smart Motor-update

• Bijgewerkt "Autopilot"-programma om functies zonder alle sensoren in te schakelen
  • Verbeterde weergave van "Bekabelingsfouten"
  • Biedt extra functionaliteit voor ROBOTC-ondersteuning
  • Een bug opgelost in de Smart Motor PID-positieregeling
  • Verminderde latentie in Smart Motor positiefeedback
  • Algemene bugfixes & prestatieverbeteringen

VEXos-versie 1.12

Uitgebracht in augustus 2014

OPMERKING: Vereist controllerfirmware 1.03 of hoger

• "Plug and Play" toegevoegd voor slimme apparaten
  • Informatie toegevoegd aan de waarschuwing "Bekabelingsfouten"
  • Het menu-item "Apparaatinfo" toegevoegd
  • Details toegevoegd aan het menu-item "Systeeminfo"
  • Optie "Reset naar standaard" toegevoegd aan Driver Control
  • Verbeterde I2C-prestaties
  • Algemene bugfixes & prestatieverbeteringen

VEXos-versie 1.11

Uitgebracht in juli 2014

• Autopilot-programma toegevoegd

VEXos-versie 1.1

Uitgebracht mei 2014

• Ondersteuning toegevoegd voor 2,4 GHz-radio
  • Herziene geheugenkaart
    Opmerking: oude programma's worden gewist
  • Wiskundebibliotheek toegevoegd
  • Algemene stabiliteit en bugfixes

VEXos-versie 1.09

Uitgebracht maart 2014

• Verhoogde robotbrein naar radiobussnelheid

VEXos-versie 1.08

Uitgebracht in januari 2014

• Een bug opgelost waardoor motoren sommige opdrachten negeerden

VEXos-versie 1.07

Uitgebracht in oktober 2013

• Standaard motorinversie-opties toegevoegd
  • Verbeterde ondersteuning toegevoegd voor de afstandssensor
  • Een fout in de vertraging van de motorreactie verholpen

VEXos-versie 1.06

Uitgebracht in oktober 2013

• Ondersteuning toegevoegd voor programmeren in Modkit of ROBOTC
  • Menunavigatie toegevoegd met behulp van controller (E- en F-knoppen)
  • Algemene stabiliteit en bugfixes

VEXos-versie 1.05

Uitgebracht in september 2013

• Interne vrijgave

VEXos-versie 1.04

Uitgebracht in september 2013

• Interne vrijgave

VEXos-versie 1.03

Uitgebracht in september 2013

• Vaste "omgekeerde motor"-fout van v1.02

VEXos-versie 1.02

Uitgebracht in september 2013

• Ondersteuning toegevoegd voor aangepaste gebruikersprogramma's
  • Ondersteuning toegevoegd voor verbeterde sensor- en Smart Motor-functionaliteit

VEXos-versie 1.01

• Eerste uitgave

Controllerfirmware 1.05

Uitgebracht in september 2015

• Ondersteunt VEX IQ Smart Radio

Controllerfirmware 1.04

Uitgebracht november 2014

• Ondersteunt Robot Brain Firmware v1.13
  • Verbeterde software voor het opladen van batterijen voor betere prestaties
  • Bijgewerkte batterij & oplaadstatuscommunicatie

Controllerfirmware 1.03

Uitgebracht in augustus 2014

• Ondersteunt Robot Brain Firmware v1.12
  • Verhoogd aantal beschikbare 900 MHz-kanalen
  • Verbeterde indicatie voor bijna lege batterij

Controllerfirmware 1.02

Uitgebracht mei 2014

• Ondersteuning toegevoegd voor 2,4 GHz-radio

Controllerfirmware 1.01

• Eerste uitgave