Blokken in- en uitschakelen in VEXcode GO

Met VEXcode GO kunnen gebruikers blokken in hun projecten in- en uitschakelen. Dit is een handige functie voor studenten bij het testen of debuggen van een project, zodat ze het project niet uit elkaar hoeven te halen om erachter te komen wat niet werkt zoals bedoeld. De gebruiker kan een blok(ken) in- of uitschakelen om de verschillen in het gedrag van de robot te testen en te observeren wanneer dat blok wel of niet in het project is.

Dit artikel gaat over:

Opmerking: Dit artikel gebruikt de Code Base-configuratie in VEXcode GO. Zie het Een VEX GO Code Base configureren Knowledge Base-artikel voor meer informatie over het configureren van een Code Base in VEXcode GO .

Blokkades in- en uitschakelen

Om de functie Blokkeren in- of uitschakelen in VEXcode GO te gebruiken, moet de Brain op uw tablet of computer zijn aangesloten en moet VEXcode GO zijn geconfigureerd voor uw build.

Als u een blokkering uitschakelt, wordt deze niet uitgevoerd wanneer het project wordt gestart. Om een blokkering uit te schakelen, klikt u met de rechtermuisknop of drukt u lang op het blok om het contextmenu te activeren en selecteert u vervolgens Blokkering uitschakelen. Het blok wordt dan grijs weergegeven met een raster van diagonale lijnen erover in het project.

Om het blok in te schakelen, zodat het wordt uitgevoerd wanneer het project wordt gestart, klikt u met de rechtermuisknop of drukt u lang op het uitgeschakelde blok om het contextmenu te activeren en selecteert u vervolgens Blokkeren inschakelen.

Wat gebeurt er met individuele blokkades wanneer uitgeschakeld?

Terwijl een blok(ken) is uitgeschakeld, wordt het grijs weergegeven met een raster van diagonale lijnen erover.

Het uitgeschakelde blok wordt behandeld als een opmerking. Het heeft geen effect op de voortgang van het project en zal niet worden uitgevoerd wanneer het project wordt gestart.

In dit voorbeeld rijdt de Code Base 500 millimeter (mm) vooruit en stopt dan; het zal niet draaien.

Wat gebeurt er als een blok met geneste blokken is uitgeschakeld?

Als je een blok uitschakelt waarin blokken zijn genest, worden alle blokken uitgeschakeld. Blokken zoals een lus of voorwaardelijk als-dan-anders, die geneste blokken hebben, kunnen op dezelfde manier worden uitgeschakeld als een enkel blok.

Klik met de rechtermuisknop of houd lang ingedrukt om het contextmenu van dat lus- of conditionele besturingsblok te activeren en selecteer vervolgens Blokkeren uitschakelen.

Deze afbeelding laat zien wat er gebeurt als de herhaallus is uitgeschakeld. De lus en de twee blokken erin waren allemaal uitgeschakeld en ze lijken allemaal grijs met een raster van diagonale lijnen erover.

In dit voorbeeld gebeurt er niets wanneer het project wordt gestart, omdat alle blokken zijn uitgeschakeld. U kunt het hoofdblok en alle geneste blokken daarin inschakelen door het contextmenu van het hoofdblok te activeren en Blok inschakelen te selecteren.

Wanneer het hoofdblok is ingeschakeld, worden alle geneste blokken daarin ook ingeschakeld.

In dit voorbeeld, nu het hoofdblok is ingeschakeld, zal de Code Base, wanneer het project is gestart, vooruit rijden tot 500 millimeter (mm), dan 90 graden naar rechts draaien en dit gedrag 4 keer herhalen om in een vierkant te rijden.

Een enkel genest blok in- en uitschakelen

U kunt een enkel blok binnen een reeks geneste blokken uitschakelen, zoals een lus of voorwaardelijk als-dan-anders, door dezelfde stappen te volgen voor het uitschakelen van een ander blok: klik met de rechtermuisknop of houd lang ingedrukt om het contextmenu van dat blok te activeren en selecteer Blokkeren uitschakelen.

In dit voorbeeld is een enkel blok binnen een lus uitgeschakeld.

Om dat geneste blok in te schakelen, moet u met de rechtermuisknop klikken of lang drukken om het contextmenu te activeren.

Merk op dat het contextmenu voor het hoofdblok (in dit geval het blok [Repeat] ) geen optie biedt om het geneste blok in te schakelen, omdat het hoofdblok zelf niet was uitgeschakeld.