De firmware van de VEX GO Brain bijwerken

De firmware op een of meerdere GO Brains kan tegelijkertijd worden bijgewerkt met behulp van de VEX Classroom-app.

Navigeer naar de app store van je apparaat en zoek naar 'VEX Classroom' om de app te downloaden als je dat nog niet hebt gedaan.

Het volgende artikel gaat over:

Opmerking: de VEX Classroom-app is beschikbaar in de Apple App Store voor iPads, iPhones, iPod Touches en op Google Play Store voor Android-telefoons en tablets.

Update VEX GO bij gebruik van een iPad of Android-apparaat

Bij gebruik van een iPad of Android-apparaat wordt VEX GO automatisch geüpdatet wanneer de Brain is verbonden met VEXcode GO.

Een brein dat aan het updaten is, knippert groen en rood terwijl het aan het updaten is. Het wordt weer groen zodra de update is voltooid.

Opmerking: de updateduur voor de animatie is ingekort. Een daadwerkelijke firmware-update kan tot 2 minuten duren.

Update VEX GO bij gebruik van een Chromebook of Chrome-webbrowser

Bij gebruik van een Chromebook of Chrome-webbrowser moet VEX GO in eerste instantie worden bijgewerkt met de Classroom-app. Vervolgens kunnen toekomstige updates direct in VEXcode GO worden uitgevoerd.

Update één GO Brain's Firmware

Om de firmware van één GO Brain bij te werken, selecteer je de GO Brain. GO Brains die een firmware-update nodig hebben, worden in het rood weergegeven.

Selecteer 'Update' in de lijst met opties.

Er verschijnt een voortgangsbalk om de voortgang van de update te tonen. Houd er rekening mee dat alle andere opties niet beschikbaar blijven totdat de update is voltooid.

Een brein dat aan het updaten is, knippert groen en rood terwijl het aan het updaten is. Het wordt weer groen zodra de update is voltooid.

Opmerking: de updateduur voor de animatie is ingekort. Een daadwerkelijke firmware-update kan tot 2 minuten duren.

Zodra de update is voltooid, worden de Brain-naam en het pictogram nu groen weergegeven in de app. Merk op dat de optie ‘Update’ niet beschikbaar is, aangezien de Brain nu up-to-date is.

De knop bovenop de GO Brain blijft groen zodra de update is voltooid.

Update meerdere GO Brain Firmware

Om de firmware op meerdere GO Brains tegelijk te updaten, selecteer je ‘Update All Devices’.

Er verschijnen voortgangsbalken om de voortgang van de update van elke Brain te laten zien, evenals de algemene update voor alle Brains. Houd er rekening mee dat de optie 'Alle apparaten bijwerken' verandert in 'Alles bijwerken' totdat de updates zijn voltooid.

Merk op dat één brein tegelijk zal updaten.

Een brein dat aan het updaten is, knippert groen en rood terwijl het aan het updaten is. Het wordt weer groen zodra de update is voltooid.

Opmerking: de updateduur voor de animatie is ingekort. Een daadwerkelijke firmware-update kan tot 2 minuten duren.

Zodra de update is voltooid, worden de naam en het pictogram van Brains nu groen weergegeven in de app. Houd er rekening mee dat de optie 'Alle apparaten bijwerken' is gewijzigd in 'Alle apparaten up-to-date' omdat alle Brains nu up-to-date zijn.

Hoewel het aansluiten van een GO Brain eenvoudig is, kun je kleine problemen tegenkomen en een foutmelding krijgen. Zie het artikel Probleemoplossing bij foutberichten in de Classroom-app voor VEX GO Knowledge Base-artikel om u te helpen het foutbericht te identificeren, en wat te doen om het probleem op te lossen.