VEXcode GO-projecten openen en opslaan op een Chromebook

Dit artikel zal de volgende onderwerpen behandelen:

Een nieuw project maken

Een nieuw project wordt geopend wanneer VEXcode GO wordt geopend. Maar een nieuw project kan ook worden geopend vanuit het menu Bestand.

Selecteer 'Nieuw blokkenproject' in het menu Bestand.

Opmerking: bij het maken van een nieuw project verschijnt een prompt met de vraag om op te slaan als het huidige project nog niet is opgeslagen . Zie het gedeelte 'Een project opslaan' voor details over het opslaan van een project.

Open een voorbeeldproject

Open een voorbeeldproject door 'Open voorbeelden' te selecteren in het menu Bestand.

Een bestaand project openen

Selecteer 'Openen' in het menu Bestand om een bestaand project te openen.

Selecteer het bestand en selecteer vervolgens 'Openen' om een project te openen.

Het project wordt geopend in de werkruimte en de naam van het project verschijnt in het venster Projectnaam.

Een project opslaan

Een project kan worden opgeslagen in VEXcode GO door het menu Bestand en Opslaan als kopie te gebruiken.

Opslaan via het menu Bestand

Open het menu Bestand en selecteer 'Opslaan'.

Het bestandsmenu van de Chromebook wordt dan geopend met de bestaande VEXcode-projectnaam.

Geef uw project een naam door in het dialoogvenster Opslaan van uw Chromebook te typen. Let op de .goblocks bestandsextensie achter de bestandsnaam. Alle VEXcode GO-bestanden hebben deze bestandsextensie.

Selecteer de bestemming, zoals de map Downloads.

Selecteer vervolgens 'Opslaan'.

De naam van het project verschijnt in het venster Projectnaam.

Nadat een project is opgeslagen, slaat VEXcode GO automatisch alle wijzigingen in een project op.

Opmerking: wanneer er een niet-opgeslagen project is, zal VEXcode GO gebruikers vragen hun werk op te slaan als de gebruiker probeert om:

• Een nieuw project maken
  • Open een ander project

Bewaar een kopie

Om een kopie te maken van een project onder een andere naam of op een andere locatie, selecteert u 'Opslaan als' in het menu Bestand.