Aan de slag met een GO Kit (met opbergruimte)

Wanneer je je VEX GO Kit met opbergruimte krijgt, zijn er een paar dingen die je kunt doen om jezelf op orde te krijgen en aan de slag te gaan. Dit artikel behandelt de basisprincipes van het uitpakken van je kit en het voorbereiden op het gebruik van VEX GO met je leerlingen.

Wordt georganiseerd

Je VEX GO-set met opbergruimte wordt voorgesorteerd in stapelbare dozen met doorzichtige deksels, zodat je de stukken niet zelf hoeft te sorteren en ordenen. Elk klaslokaal is anders, maar hier zijn enkele organisatietips die je op weg kunnen helpen:

• Label uw kits - als u één kit met opslag heeft, is het een goed idee om beide dozen te labelen met uw klaslokaal of uw naam. Als je meerdere kits met opbergruimte hebt, label dan de dozen (Kit 1, Kit 2, enz.) zodat ze bij elkaar blijven als de leerlingen ze gebruiken.
  • Label Your Brains - als je meerdere kits met opslag in je klas hebt, neem dan even de tijd om elke kit en de Hersenen met dezelfde naam. Met een stickerlabel of een stukje tape en een marker, zal het duidelijk maken van de naam van de Brain studenten helpen wanneer ze hun VEX GO Brain op hun apparaten moeten aansluiten.
    • Je kunt het brein hernoemen met de VEX Classroom-app, dus je kunt elke naam kiezen die je wilt, of studentennamen gebruiken als je weet welke groepen je gaat toewijzen. (Lees verder voor meer informatie over de VEX Classroom-app).

Laad je batterij op

Elke kit met opbergruimte bevat een VEX GO-batterij en -oplader. De oplaadkabel bevindt zich mogelijk niet in de opbergdoos voor onderdelen zelf, maar wordt wel meegeleverd in de doos waarin je bestelling wordt verzonden. U dient uw batterij op te laden zodat deze klaar is voor gebruik. Lees het De VEX GO-batterij gebruiken Knowledge Base-artikel als een gids voor het opladen van uw batterij en om te leren wat de verschillende indicatielampjes betekenen.

VEXcode GO gebruiken

Ten slotte heb je toegang nodig tot VEXcode GO, de blokgebaseerde codeerinterface die wordt gebruikt met VEX GO, en de VEX Classroom-app. VEXcode GO kan worden gedownload en geïnstalleerd op een apparaat of via een browser worden uitgevoerd.

Om VEXcode GO te installeren of om toegang te krijgen tot de browserlink, gaat u naar code.vex.com en selecteert u 'Downloaden'.

Selecteer vervolgens de knop die overeenkomt met uw apparaat (of de browseroptie) en download de app naar uw apparaat.

Opmerking: VEXcode GO is de interface die studenten zullen gebruiken om hun VEX GO-robots te coderen, dus het moet geïnstalleerd, of toegankelijk via de browser, op elk van de leerlingapparaten die met VEX GO in uw klaslokaal zullen worden gebruikt.

Download de VEX Classroom-app

Om de VEX Classroom-app te installeren, gaat u naar de App Store op uw apparaat en zoekt u naar 'VEX Classroom'. Download de VEX Classroom-app.

Opmerking: De VEX Classroom-app is ALLEEN voor gebruik door docenten, dus het mag alleen op het apparaat of de smartphone van de docent worden geïnstalleerd.

Voor meer informatie over de functies van de VEX Classroom-app en het gebruik ervan, zie de De VEX Classroom-app gebruiken Knowledge Base-artikel.